Jelenlegi hely

A szürke néhány árnyalata

A szürke néhány árnyalata

Ez a Kelly Hoppen által tervezett konyha jó példa arra, hogyan lehet visszafogott szürke színekkel, modern lendületes teret kialakítani. Minden részlete a mai kor igényeit tükrözi.

A „gyorsan kész legyen az étel” gyakori igény napjainkban, s ezt a minőségi gépeken túl a konyha helyes kialakítása biztosítja. Minden kézre esik, nem kell feleslegesen szaladgálni a térben.

Az „együtt főzzünk” igényünket a kényelmes belső térkialakítással - ahol egyszerre akár több ember is dolgozhat -, valamint a köríves pult és a kép jobb oldalán kialakított többfunkciós pulttal megoldható. Ezeknél a pultoknál vendégül láthatjuk egy teára, kávéra a váratlanul érkező barátainkat, míg a konyhában tovább készülnek a finomságok. A szoba felől a köríves pult takarja el a tűzhelyen lévő munkálatokat, az esetleges főzés közbeni rendetlenséget is.

A rend és tisztaság iránti igényt a sima, letisztult anyaghasználat, egyenes vonalvezetés, zárt szekrények, rejtett fogantyúk alkalmazásával érte el a tervező.

A főzés közbeni kellemes hangulatot a jelenlévőkön kívül a kiegészítők látványa adja. Ha kiegészítők nélkül képzeljük el, akkor egy laborszerű, hideg, de jól funkcionáló konyhát látunk magunk előtt. A konyha színei visszafogottak, világosak, szürkék, de a becsempészett fekete, fehér és zöld színekkel, egyedi tárgyakkal, virágokkal telik meg az enteriőr élettel.

A modern lakberendezés szereti az azonos tárgyak páratlan számban való ismétlését. 3 fekete lámpa, 3 szék, 3 váza virággal, stb. Ezek szabályosság és ritmus lendületet, mozgalmasságot, kellemes hangulatot teremt.

Szakértő
Istók Zsuzsa
lakberendező
Tel.: (06 20) 987 81 75
istok.zsuzsa@upcmail.hu
istokzsuzsa.hu

További cikkek hasonló témában

Velencei otthon
A megfoghatatlan olasz stílus, a ’dolce vita’,...
Merész és szórakoztató

A New York-i székhelyű tervezőcsapat Chango & Co. látványos...

A bababiztonság új dimenziói

Az elmúlt években a bababiztonság, így az otthoni monitorhasználat...

Párizsi kis lakás

Tatiana Nicol Francia designer által megálmodott, klasszikus és...

Hozzászólások