Jelenlegi hely

A modernizmus öröksége

A modernizmus öröksége

A Luigi Rosselli Architects által 2018-ban átépített, század közepén épült modern épülete Sydneyben, Ausztráliában található.

Néha az átalakítások és kiegészítések jelentős beavatkozást igényelnek, néha viszont csak a kevés érintést igényelnek a meglévő kialakítás újjáélesztéséhez, mint ez a Sydney-i otthon, amelyet George Reeves építész klasszikus modernista stílusban tervezett.

Összességében ügyfeleink úgy érezték, hogy otthoni elrendezésük főbb elemei jól működtek, de a beltéri és a kültéri terek közötti kapcsolatok szegények voltak.

A legendás brazil építész, Oscar Niemeyer munkájának hatásai nyilvánvalóak az egész házban.

A bejáratot buja növényzet övezi, amely az első benyomást kelti ahogy közeledünk az épülethez.Miután belépünk, ezek a hatások, valamint a modernista korszakban gondosan felújított eredeti jellegzetesség folytatódnak, mint például a konzolos lépcsőfok, valamint a süllyesztett hajlított mennyezeti válaszfalak a társalgóban és a konyhai terek.

A padlótól a mennyezetig érő acél és üvegablakokat építettek be, amelyek teljesen nyitottak, hogy friss levegőt és fényt biztosítsanak, ezáltal összekapcsolódik a belső és a külső tér. Ezt a kapcsolatot tovább erősíti a belsőépítész, a Romaine Alwill által létrehozott visszafogott, mégis elegáns szín- és anyagpaletta, amely lehetővé teszi Will Dangar trópusi tájépítészetének természetes szépségét.Forrás: Home Adore

További cikkek hasonló témában

Készház a város szélén

Házigazdánk és családja még csak néhány hete élvezi az új otthon...

Tágas tér, barátságos miliő
A New York szívében található gyárlakás, avagy...
Elegáns hétköznapok
A kanadai kisvárosban található családi ház...
Karácsonyi dekoráció
A figyelmesség és a törődés, a sok szép apró...

Hozzászólások