Jelenlegi hely

A modernizmus öröksége

A modernizmus öröksége

A Luigi Rosselli Architects által 2018-ban átépített, század közepén épült modern épülete Sydneyben, Ausztráliában található.

Néha az átalakítások és kiegészítések jelentős beavatkozást igényelnek, néha viszont csak a kevés érintést igényelnek a meglévő kialakítás újjáélesztéséhez, mint ez a Sydney-i otthon, amelyet George Reeves építész klasszikus modernista stílusban tervezett.

Összességében ügyfeleink úgy érezték, hogy otthoni elrendezésük főbb elemei jól működtek, de a beltéri és a kültéri terek közötti kapcsolatok szegények voltak.

A legendás brazil építész, Oscar Niemeyer munkájának hatásai nyilvánvalóak az egész házban.

A bejáratot buja növényzet övezi, amely az első benyomást kelti ahogy közeledünk az épülethez.Miután belépünk, ezek a hatások, valamint a modernista korszakban gondosan felújított eredeti jellegzetesség folytatódnak, mint például a konzolos lépcsőfok, valamint a süllyesztett hajlított mennyezeti válaszfalak a társalgóban és a konyhai terek.

A padlótól a mennyezetig érő acél és üvegablakokat építettek be, amelyek teljesen nyitottak, hogy friss levegőt és fényt biztosítsanak, ezáltal összekapcsolódik a belső és a külső tér. Ezt a kapcsolatot tovább erősíti a belsőépítész, a Romaine Alwill által létrehozott visszafogott, mégis elegáns szín- és anyagpaletta, amely lehetővé teszi Will Dangar trópusi tájépítészetének természetes szépségét.Forrás: Home Adore

További cikkek hasonló témában

Ön megálmodja, mi megvalósítjuk!

A könnyűszerkezetes építési mód napról-napra egyre meghatározóbb...

Toszkán vidéki villa

First Love Villa nevet kapott az épület...

Élő- vagy műfenyő?
Sokan ma sem tudják elképzelni, hogy ne élő...
Maza ház Mexikóban

CHK Arquitectura által megtervezett és felépített nyaraló...

Hozzászólások