Jelenlegi hely

A függöny a lakáskultúra része

A függöny a lakáskultúra része

Van valami közös az emberek életében: és ez a "fészekrakás". Van aki már túl van rajta, van aki még csak tervezgeti, és van aki e kettő között; de egy biztos: a lakástextíliák valamilyen formájával mindenki kapcsolatba kerül, legyen az függöny, bútorszövet, dekorációs kellék. (Mindazok, amelyek az otthon felöltöztetéséhez szükségesek.)

Életünk fontos helyszíne az otthonunk, nem mindegy, hogy milyen színek, formák vesznek körül bennünket, hozzájárulva ezzel környezetünk harmóniájához.Így volt ez régen, és így van ez ma is, hiszen a textíliák, berendezési tárgyak stílusbeli sokszínűségük miatt mind esztétikai, mind használati szempontból meghatározóak.
Létezik, élő a függönydivat, mely természetesen követi az építészet irányvonalát, de ugyanolyan mértékben "divat" a több évszázados tradicionális lakástextíliák "átmentett" mintái, formái, színei, alapanyagai. Ma már hazánkban is óriási választékban kaphatók az üzletekben a világ szinte minden részéről származó kárpitok, függönyök, rojtok, zsinórok stb. Természetesen minőség tekintetében is van szóródás, ezért figyelnünk kell az alapanyag összetételére, szövésére, színezésére, első osztályú minősítésére, és egyéb a gyártó által ajánlott ismérvekre.
Talán itt érkeztünk el ahhoz a ponthoz, hogy tanácsoljuk: mindenképpen érdemes szakemberhez fordulni, hiszen ezzel:

- pénzt,

- időt,

- fáradságot takarítunk meg.Nem beszélve arról, hogy az "igazi" függönyös szakemberek minden szempontot figyelembe véve "házraszabott" függönyöket, bútorkárpitokat, karnisokat terveznek, szerelnek fel, amiben hosszú évekig gyönyörködhetünk. A házépítés, házfelújítás után ezek az enteriőrök olyanok lesznek, mint az elkészült tortán a hab.
A lakástextíliák kiválasztásánál alapvető szempontok: a ház

- lakóinak ízlésvilága,

- külső megjelenésének stílusa,

- belsőépítészeti irányvonala, berendezése...

és az apróságok, amelyek sokszor fantasztikus enteriőröket "adnak".Ha nem is tudtunk mindent felsorolni, amelyekre figyelnünk kell otthonunk felöltöztetésénél, de nem is kell mindenkinek "megtanulni" a textil-függönyszakmát, elég, ha referenciákkal rendelkező jó szakemberekkel dolgoztatunk, akik szeretik, értik és örömmel végzik ezt a gyönyörű és látványos munkát.Információval szolgált:

Mentes T. Anikó, Mentes Balázs

MANNATEX FÜGGÖNYSZALON

További cikkek hasonló témában

Fish House,
Ki ne vágyna egy olyan otthonra vagy nyaralóra,...
Élénk és komplex családi menedék

A Lovisaro Architecture + Design által elkészült az első apartman...

Fenyőbútorok kezelése, ápolása

Fenyőből készült bútorok a természetes fa melegségét, szépségét...

Stílusos, modern apartman

A tágas, egy szobás lakást Dnyipropetrovszkban sikeresen...

Hozzászólások