Jelenlegi hely

1,6 milliárd épületek energetikai korszerűsítésére

1,6 milliárd épületek energetikai korszerűsítésére
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 1,6 milliárd forint keretösszegben ír ki pályázatot energiahatékonysági felújításokra, energiatakarékos új otthonok építésére az Új Széchenyi Terv Zöld Beruházási Rendszer keretében.
A Mi otthonunk felújítási és új otthon építési Alprogram forrásait a nemzetközi szén-dioxid kvótaértékesítés bevételeiből biztosítják. A hagyományos építésű, 1992 előtt épült ingatlanok komplex energetikai korszerűsítésére valamint új építésű otthonok magasabb hatékonysági szintre fejlesztésére egyaránt lehet pályázatot benyújtani.

A már meglévő épületek esetében (pl.: a nyílászárók cseréjére, hőszigetelésére, árnyékolásra,  fűtési és használati melegvíz rendszerek felújítására, átalakítására, hővisszanyerő szellőzési rendszerre, a megújuló energiafelhasználás elősegítésére) lakásonként legalább 50-60 százalékos energia-megtakarítás esetén, legfeljebb 3-5 millió forint támogatás nyerhető el, mely a teljes beruházási érték 40-50 százalékát fedezheti. Az új lakások esetében a forrás összege lakóegységenként 4-6 millió forint, ennek célja az épületek A vagy A+ kategóriás energetikai szintjének elérése.

A támogatás minden esetben vissza nem térítendő, utófinanszírozású, a pályázatok  2011. augusztus 15. és 2011. október 30. között, vagy a keret kimerüléséig nyújthatók be.

Az október 19-20-án a Material Event Centerben megrendezésre kerülő CEP® Clean Energy & Passive House Expo azokat a termékeket és szolgáltatásokat mutatja be, amelyekre igénybe vehető a fent említett felújítási  és új otthon építési pályázati forrás.

A rendezvény fővédnökei
Bencsik János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium klíma és energiaügyi államtitkára,
Barsiné Pataky Etelka, a Magyar Mérnöki Kamara elnöke és
Noll Tamás, a Magyar Építész Kamara elnöke

Szakmai partnereink között  tudhatjuk a Építési Vállalkozók Országos Szövetségét, a Magyar Mérnöki Kamarát, a Magyar a Passzívház Szövetséget, a Magyar Építőanyagipari Szövetséget, a Magyar Épületgépészek Szövetségét és a KNX Hungary Épületautomatizálási Egyesületet.

A rendezvényre
70 kiállítót,
1300 látogatót és
500 konferenciahallgatót várunk.

A CEP® kiemelten foglalkozik a következő témákkal:
épületek energiahatékony építése, felújítása
zéró energiafelhasználású és alacsony energiájú házak
passzív házak, felújítás passzívház komponensekkel
intelligens épületek, épületautomatizáció, smart metering
energiaracionalizálás az épületekben, facility management (irodaépületek, ipari parkok, kereskedelemi hálózatok) - ÚJ TÉMA
energiatanácsadás, finanszírozás és az új támogatási rendszerek

Megjelenne Ön is Magyarország egyik vezető szakmai rendezvényén? Szeretne kiállítóként részt venni? Kérje egyedi, kötelezettségektől mentes ajánlatunkat néhány lépésben a honlapon keresztül, vagy kérdések esetén keressen bennünket a 06-1-213-4243-as telefonszámon, kollégáinkkal állunk szíves rendelkezésére!

Már bejelentkezett kiállítónk többek között:
Bitel, Rosenberg, ELMŰ, Nilan, Bauland, HERZ, LG Electronics,  Kamleitner-Budapest, Budatech, Merkapt, Zehnder, BACHL, Forelock, stb.

További információt talál a kiállítás tematikájáról a www.cep-expo.hu weboldalon.

A rendezvény szervezője:
REECO Hungary Kft.
H-1123 Budapest, Győri út 20.
Tel.: +36-1-213-4240 Fax: +36-1-213-4248,
info@cep-expo.hu
www.cep-expo.hu

További cikkek hasonló témában

Fényvirágok

Másfél szobás igazi női otthon ez a lakás. Finom részletekkel...

Romantika felsőfokon

Romantikus színvilág és klasszicista építészeti stílus. Edward...

Kandallók - a lakás díszei

Nincs hangulatosabb, mint otthon a kandalló előtt olvasgatva,...

Hogyan portalanítsunk?
Egyeseknél allergiás reakciók léphetnek fel,...

Hozzászólások