Jelenlegi hely

Zuhanyfüggöny és kádparaván

Zuhanyfüggöny és kádparaván
Nemcsak praktikus, de esztétikus megoldást kell keresnünk, ha fürdőszobánkat szeretnénk megóvni a zuhanyozás közben kifröccsenő víztől.

A legtöbb otthonban nincs nagyméretű fürdőszoba. Ezért ennek a helyiségnek egyszerre kell esztétikusnak és praktikusnak is lennie.

A legtöbb esetben a legnagyobb helyet a fürdőkád foglalja el, így erre irányul az emberek figyelme.

A zuhanyfüggönyök, kádparavánok és egyéb zuhanyfal megoldások feladata az, hogy megakadályozza, hogy ne kelljen minden zuhanyozás után a kipancsolt víz felmosásával bajlódnunk.

Zuhanyfüggöny

A legtöbb függöny 150x200 cm, de találni már 180x200 cm-est is. A méret után az anyaga és a mintája a következő mérlegelendő szempont.

Az anyagát tekintve választhatunk poliészter, poliészterszatén, polietilén vagy impregnált - vízhatlan - vászonfüggönyök közül. Előbbiek egytől egyig 30°C-on moshatók. Figyeljünk oda a szín és minta kiválasztására is, hiszen optikailag „összenyomhatja” és nagyíthatja is a teret.

Kádparaván

Sokféle kádparaván van a piacon: egy-, két-, és háromrészes, íves, félköríves és tolóajtós megoldás.

A kádparaván kiválasztásakor a következőkre kell figyelni: a falszerkezet legyen elég erős ahhoz, hogy elbírja a kádparaván súlyát; a csaptelep és a zuhanyszett ne akadályozza a kádparaván nyitását és zárását; rézsűs falaknál (pl. tetőtéri fürdőkben) elegendő szabad magasság áll-e rendelkezésre, vagy ferde levágású, méret után gyártott paravánt kell beépíteni.

További cikkek hasonló témában

Konyhai munkalap ötletek

A konyha sarkalatos pontja a munkalap, hiszen a főzés előkészítése...

Minimalista stílus

Rendkívül népszerű lakberendezési...

Hozzászólások