Jelenlegi hely

Zöld falak

Zöld falak

Egy új trend indult hódító körútjára, méghozzá a vertikális növényültetés. A zöldfalak kiválóan alkalmazhatók kis terekben, nagy és kopár falfelületeken, wellness részlegekben és minden olyan helyen, ahol a cél: eltérni a megszokottól.

Keretek között
A három egymás melletti keret a klasszikus lakások dísze lehet. A két szélső keretbe páfrányt, a közepébe zebralevelet tehetünk, így az összhang nem törik meg.

Terrárium-feeling
A vízmosott kőfalra emlékeztető növényfal egy része terrárium, így kedvenceinket lakhelyét is beépíthetjük a növények közé. Párakedvelő páfrányokat és aszparáguszt ültessünk egybe.

Modern egyveleg
A színtelen és modern otthont élénkségével dobja fel ez az összefüggő növénytenger. A zöld levelű páfrányok közé berejthetünk mintának pár tarka vagy bordólevelű zebralevelet vagy krotont.

Mesés vízesés
Igazi paradicsomi hatást kelt a gondosan összeválogatott csüngő hajtások sokasága. Aszparágusz, tillandsia, páfrány vízesése a mohával borított növényfalon.

Befalazva
Az amúgy is mozgalmas téglafalat megszakító zöldfal egyetlen vertikális zöld szőnyeget alkot. Kedvünk lenne belefeküdni. Mindenképpen egyszínű levélzettel rendelkező növényeket válasszunk bele.

Sávok
A szőnyeg mintájára a falon is sávokba ültettük a növényeket. Píleák, páfrányok, begóniák, tillandsiák, szobai futóka és kroton a jó választás!

Irodai ökológia
Az unalmas irodai falakat is növényfallá alakíthatjuk. Javítja a levegőt, esztétikus, és egyben igen elegáns látvány.

Keszekusza festmény
A fehér bőr ülőgarnitúra mögött „festmény” élettel telíti meg a teret. Aszparáguszból, páfrányból és szobai futókából. Ültethetjük csak zöldből, de tarka levelűekből is készíthető.

Szöveg: Topor Erika

További cikkek hasonló témában

Üveg garázskapu másképpen

Nagyon népszerű ötlet, mely a belső tér megnyitásával maximális...

Lingel Bútorok – örök darabok
Léteznek mindent túlélő „örök darabok” és...
Carlucci 2010: ILLÚZIÓK

Nézze csak meg figyelmesen, és fedezze fel benne az Ön egyedi...

Fonott bútorok varázsa
Bármilyen stílusú lakásban kellemes látvány. A...

Hozzászólások