Jelenlegi hely

Természetes és illatos karácsonyfadíszek narancshéjból

Természetes és illatos karácsonyfadíszek narancshéjból

A narancsnak – a belső hártyás részét leszámítva – minden része hasznosítható.

Ha frissen facsart narancslevet készítünk, a héját ne dobjuk ki, karácsony előtt illatos díszeket készíthetünk belőlük. Sütemény kiszúróval tetszőleges formákat vághatunk ki a negyedelt héjból – előtte a belső fehér hártyát távolítsuk el -, a maradékból pedig kandírozott narancsot készíthetünk. Ha kandíroznánk, az egész narancsot alaposan sikáljuk meg, de a legjobb, ha kezeletlen narancsot használunk fel erre a célra. Hurkapálcával vagy erős szívószállal tudunk szabályos lyukat szúrni a kivágott formákba. A díszek kiszáradnak, de a formájukat megtartják; a második naptól érdemes szobahőmérsékleten nehezék alatt alatt szárítani egy napig, így nem pöndörödik a narancshéj.

Maradék narancshéj vízbe áztatva. Kandírozott narancs készül belőle

Forrás: Életszépítők

További cikkek hasonló témában

Textil történelem
Sorozatunk előző részében a méltán világhírű...
Hogyan egészíti ki a beltéri ajtó dizájn a szoba dekorációját?

Már körvonalazódott az elképzelés minden helyiségünk berendezését...

Zuhanyfüggöny és kádparaván
Nemcsak praktikus, de esztétikus megoldást kell...
A 2018. évi dekorációs trendek

A levendula lesz a 2018-as év színe,...

Hozzászólások