Jelenlegi hely

Teremts biztonságos moziélményt otthonodban a Sonosszal

Teremts biztonságos moziélményt otthonodban a Sonosszal

Az őszi, hűvösebb napok közeledtével egyre többször kívánkozunk moziba egy-egy szórakoztató film kedvéért.

A jelenlegi különleges helyzetben azonban nem mindenki számára vonzó a zárt helyen, sok emberrel való találkozás lehetősége. Mások mellett nekik is alternatívát kínálhat a moziélmény otthonunkba csempészése, hiszen semmi sem összehasonlítható azzal, amikor a saját kanapénk kényelméből, a család többi tagja és egy tál frissen pattogatott kukorica társaságában nézünk meg egy izgalmas akció-, romantikus vagy épp családi filmet.

Ehhez, egy kiváló hangminőséget biztosító házimozi rendszer összeállításához nyújt segítséget a Sonos alábbiakban bemutatott, vezeték nélküli, akár többszobássá bővíthető otthoni hangrendszere.


Egy házimozi rendszer kialakításának gondolata korábban sok esetben a falfúrással járó kábelrengeteg, bonyolult vevőkészülékek sora, több távirányító és egy tetemes összeget tartalmazó árcédula képét festhette elénk. Bár ez a kép az 1980-as években valós lehetett, a mozi minőségű hangzás elérése otthonunkban még soha nem volt olyan egyszerű, mint napjainkban, amikor a technika fejlődése viszont azzal is járt, hogy az egyre vékonyodó tévék által előállított hang minősége mindig gyengébb lett.

Mit tehetünk, ha nem szeretnénk feláldozni a kiváló minőségű hangzást a tv szépségének oltárán?Tökéletes moziélmény otthon a Sonos Arckal

Az egyedi hanghatások megszólaltatása, a briliáns hangzás elérése nem lehetetlen küldetés, hiszen a Sonos által tervezett prémium soundbar, a nagyképernyős tv-khez kifejlesztett Sonos Arc Dolby Atmos képes rendszerével, 11 hangszórójával, melyek surround hatást keltenek a szobában, otthonunk biztonságot nyújtó kényelmében élvezhetjük kedvenceinket, legyen szó hangeffektekkel gazdagított mozifilmekről, kedvenc sorozatainkról, sportközvetítésekről vagy showműsorokról.

A hangok teltebbek, a párbeszédek élesebbek, határozottabbak, a mély hangok erőteljesebbek lesznek. Minden Sonos házimozi hangszórót Oscar- és Emmy-díjas hangmérnökök segítségével terveztek meg, így biztosítva, hogy kedvenc filmjeink és showműsoraink úgy hangozzanak, ahogyan azt alkotóik szerették volna.

Lekerekített hangszóró rácsával és illesztés nélküli burkolatával az Arc könnyedén beolvad a szoba enteriőrjébe, akár a tévé alatt helyezzük el, akár a falra szereljük egy láthatatlan fali konzol segítségével.Sonos Beam, a kompakt soundbar kisebb terekbe

Kisebb helyiségek esetén választhatjuk a Sonos Beamet. Ezt az intelligens, kompakt hangprojektort úgy fejlesztették ki, hogy igazán élvezetes legyen vele a zenehallgatás vagy a filmnézés. Nagyfelbontású hangzást biztosít a tévéműsorokhoz és a filmekhez is.

A Sonos Arc és Beam soundbarok a Sonos applikációjának segítségével a streamingszolgáltatóknál beállított saját zenei listánk, potcastjeink vagy hangoskönyvek kiváló hangminőségben történő lejátszására is alkalmasak.

Mindkét soundbar önállóan is tökéletesen megállja a helyét a magas színvonalú hangszolgáltatás területén, de nézzük meg, milyen többletet nyújthat érzékszerveinknek a hangrendszer további eszközökkel történő kibővítése.Zörgésmentes mélyhangok a Sonos Subbal

Egy mélynyomó házimozi rendszerbe illesztése új dimenziókat nyit meg a szórakoztató élmények területén. Amellett, hogy merészebb mélyhangot biztosít a showműsorokhoz, filmekhez és zenékhez, a Sonos Sub hozzáadásával tovább javul a házimozizáshoz használt hangszórók teljesítménye. A házimozi hangszórók ugyanis a magas frekvenciájú hangokat (például a párbeszédeket) egy un. magashang sugárzón keresztül játsszák le. A közép- és mélyhangokat pedig egyaránt egy mélyhang sugárzón keresztül továbbítják. A mélyhang frekvenciák Subra történő áthelyezésével a hangszóró felszabadul, így több középtartományú hangot juttathat keresztül a mélyhang sugárzón. Tehát egy Sub rendszerbe kötésekor nemcsak mélyebb mélyhangot kapunk, de a házimozi hangszóróból is jobb hangzás érkezik majd.Nagyszerű térhangzás két hátsó hangszóró csatlakoztatásával

Már rendszerbe állítottunk egy soundbart és egy mélynyomót a filmek jobb élvezetéért. Vajon jelenthet-e érezhető különbséget még két hangszóró? A válasz igen, és meglehetősen nagyot. A tévéműsorok drámájában, a filmek akciójeleneteiben és a zene örömében való teljesmértékű elmerüléshez az 5.1-es térhatású hang a megfelelő út. Ha két kompatibilis hangszórót - Sonos One, One SL vagy az új Five - párosítunk házimozi eszközeinkhez, azzal lehetővé tesszük a hang számára, hogy teljes potenciáljában kibontakozhasson. Már sok éve hallgatott dalok új elemeit fedezhetjük fel ezáltal, és azon kapjuk magunkat, hogy teljesen körülvesz bennünket a zene vagy az épp nézett film hangja.

Házimozi tippek
Minden Sonos házimozi hangszóró Beszédjavítás és Éjszakai hang funkcióval ellátott, így egyetlen szóról sem maradhat le - még akkor sem, ha az akciójelenetek a filmben sokkal intenzívebbé válnak. Az Éjszakai hang funkció hangkiegyenlítést végez a ház többi lakója (illetve a szomszédok) nyugalma érdekében.


Szívesen kipróbálná?
A Sonos termékek nagyszerű hangzása kipróbálható a budapesti Mammutban található Media Marktban, az Extreme Digital és az Alza üzleteiben, a termékek pedig online is megvásárolhatók az Alza, az Extreme Digital, a Media Markt és a Mall.hu webáruházakban.

További cikkek hasonló témában

Helytakarékos ötletek tároláshoz, kis otthonokba

Azoknak akik kisebb lakásban, családi házban élnek, sok fejtörést...

Íróasztal választás könnyedén

Amikor megfogalmazódik bennünk az igény...

Otthonszépítés vasalóval

Így december táján, központi kérdéssé válik az ajándékozás. Nem...

Ötletek nappali-konyha párosítással

Konyha nappalival, vagy más módon nappali, konyhával egybenyitva...

Hozzászólások