Jelenlegi hely

Tapéta-trendek 2015-ben

Tapéta-trendek 2015-ben

2015-ben csodálatos tapétamintákat, bámulatos színeket és rendkívüli szöveteket mutatunk be. Karsten Brandt, a német Wallpaper Institute ügyvezető igazgatója nyújt egy kizárólagos pillantást a nagy német gyártók vadonatúj tapétagyűjteményeire, melyet ajánl fel nekünk.

A német tapétagyártók kreatív falburkolatokkal kezdik az évet.

Akár az állatok vagy a természet inspiráló, a virág vagy inda átdolgozások, a természet megadja az alaphangot a maga kaleidoszkóp színeivel és számtalan formájával. A belső építészet domináns témája lehet a kifinomult egyszerűség, de a tapéták egyáltalán nem egyszerű hatásúak. Ebben az évben a szabály: minél összetettebb a tervezés, annál fenntarthatóbbak a színek.

Ragyogás és dicsőség

Egy kevés csillámlás minden, amire neked szükséged van, hogy a finom terveket hangsúlyozzad. A kombináció, különösen a matt és a fényes felületek lenyűgöző hatásokat hoznak létre, amit olykor egyszerű  színátmenetekkel hangsúlyoztak. Az árnyékos színek kihozzák a bársony felületek intenzitását. A szoba ezáltal visszafogott luxus érzetét kelti. Itt érvényes a mondás, a kevesebb néha több.

Virágok vagy indák

A virágos minták a sokszínűségük miatt mindig a topon maradnak. Romantikusan játékos, egyfajta eleganciát kölcsönöznek a szobának. Az érzelemmel rendelkező belső építészet és a perfektum magas elvárásokat hoznak.

A legapróbb részletekig - szövet

Az egyszerű tapétáknak napjainak határozottan végük van! Az új tapétáknak olyan szöveteik vannak, amik összetettebbek, és több rétegűek. A finoman kidolgozott motívumok hangsúlyozzák a falburkolatot, és elegáns megjelenést biztosítanak.
Egy tapétának, amit értékes zsenília-fonallal hímeztek, van egy különleges fajta választékossága.

Hív a természet

Ebben az évben még mindig a természetes hatású szerkezetek vannak előnyben, melyek fából és kőből készültek, viszont parafa és márvány motívumok használatával. Színes, állatbőr minták is feltűnnek néhol, amelyek még természetesebbé teszik a szobát.

A föld meleg tónusai, a piros, a sáfrány, a curry, mind egy különleges mélységet és érzést hoznak létre. Új narancssárga szín a skálán. Az árnyalatok különösen alkalmasak a matt fény megjelenítésére. A színárnyéktól függően a textilszínátmenetek átváltoztatják a motívumokat kifinomult eleganciává vagy divatos belsőkké.

Top 100 tapétaminták itt megtekinthetőek.

Forrás: Heimtextil

További cikkek hasonló témában

 Fal helyett térelválasztó paraván
A paraván előnye, hogy univerzális, kis és...
A tükrök hatása
Napjainkban el sem tudnánk képzelni az életünket...
JAB ANSTOETZ 2010. tavaszi/nyári kollekció
Matthias Claudius költő hangulatos képe írja le hogyan örülünk a...
Ötletek nappali-konyha párosítással

Konyha nappalival, vagy más módon nappali, konyhával egybenyitva...

Hozzászólások