Jelenlegi hely

Stílus a részletekben

Stílus a részletekben

A klasszikus konyhák manapság reneszánszukat élik. Nem csoda, hisz visszaidézik a boldog „békeidők” családias hangulatát, nagymama süteményeinek illatát.

Hol van nekem ekkora konyhám? – merül fel az első kérdés a kép láttán. De ne ragadjunk le ennél, nézzük csak mik azok a részletek, amik egy kevésbé jó adottságú helyiségből is elegáns megjelenésű konyhát varázsolhatnak….

Az egyszerű visszafogott színhasználat, a csontszín és a fekete kontrasztja igencsak nagyvonalú  hangulatot kölcsönöz bármely konyhának. Figyelemreméltó a fényes, fekete konyhapult míves marású elzárása, mellyel akár egy egyszerű dekorpultot is különlegessé tehetünk. A hasonló mintával készült, felső szekrények tetején végigfutó koronaléc szép lezárása a bútornak. Jó gondolat az ablak felett is végigfuttatni, hisz ebben könnyedén elrejthető, az ablakot látványosan keretező függöny karnisa.

A keretes ajtófrontok, látható zsanérokkal és az antikolt gombfogantyúkkal mind a régi korokat idézik, de jól megférnek a modern technikai megoldásokkal. A fényes, fekete amerikai típusú hűtő izgalmas ellenpontként emeli az egész konyha összhatását. Az „U” alakú elrendezés ergonómiai szempontból tökéletes választás. A középen elhelyezett baluszteres lábú sziget nem csak látványos, de igencsak jól használható.

És ez nem minden,  bátran szemezgessünk  a kép  további  részleteiből, egészen biztosan találunk olyan megoldásokat, amik jól jöhetnek saját, kisebb-nagyobb konyhánk megtervezésekor.

Szakértő
Wein Krisztina
lakberendező
+36 20 415 1337
napiszemtorna.blogspot.hu

További cikkek hasonló témában

Konyhasziget
A konyhaszigetet többféle funkció ellátására...
Légiesen ívelt

Az íves konyhapult ritkán alkalmazott megoldás, mert jóval nagyobb...

Forma, funkció és harmónia

Otthonunkban, munkahelyünkön az üvegfelületek árnyékolásának...

Imádni való játszószobák

Igazi gyerekparadicsom a játékhoz. Egy játszószoba kialakításának...

Hozzászólások