Jelenlegi hely

Praktikus ötletek kis konyhára

Praktikus ötletek kis konyhára

A konyha a lakás szíve, ezért ennek a helyiségnek a kialakításához a tökéletességre kell törekedni. Vannak olyan alapvető praktikák, amelyek fontosak a konyha kialakításánál.

1. Tolóajtó
A tolóajtós megoldás rendkívül előnyös, amikor a szűk tér miatt nincs lehetőség nyíló szekrényajtót beépíteni. Érdemes üveges elemeket is használni.

2. Használja ki a falak magasságát
Kis konyhákban meggondolandó a plafonig érő felső elemsor. Igaz, hogy a fent tárolt dolgok már csak kis létráról érhetők el, mégis sok olyan tárgy kerül a konyhába, amit csak igen ritkán használunk. Tudni kell azonban, hogy a magas felső elemek optikailag kicsinyítik a teret. Érdemes ezért az összeállítást nyitott polcokkal megszakítani, és üveges elemeket is közbeiktatni.

3. Fiókok, jó helykihasználás
A kis konyhában különösen fontos a szekrénybelsők megfelelő elosztása. Válasszunk teljes kihúzású fiókokat, így könnyebben és áttekinthetőbben tárolhatjuk a dolgainkat.
A különböző kifordítható szerkezetekkel ellátott sarokelemekre is érdemes költeni, mert a sarok rengeteg tárgyat képes befogadni, és ezáltal könnyen elővehető.

4. Fényes felületek
Visszaverik a fényt, és így képesek vizuálisan bővíteni a teret a konyhában. pl. lakkozott-, fém felületek. A fényes felület egyfajta eleganciát sugároz, és térhatás növelő is.

5. Fontos a jó megvilágítás
Nagyon fontos egy jó általános világítás, ezen kívül pultmegvilágítók elhelyezése, hogy a fény mindenhová eljusson, ezáltal is növelve a teret.

6. Vigyázzon a színekkel
Válasszon ki egy színt a padlóra, egyet a falra, és egyet a bútorokra. A kisméretű konyhák falait mindig világosra, meleg árnyalatúra fessük. Ne alkalmazzunk nagy méretű mintát.

7. Üres munkapult
Sokan szeretik a pulton tárolni a konyhagépeket. A készülékek beterítik a munkalap egészét, és nem marad elég terület a munka elvégzésére. Próbáljuk meg a szekrénybe elrejteni, amit tolóajtóval vagy rolóval zárjunk le.

8. Akasztós kiegészítők
Az alsó és felső szekrények közötti falra rúdrendszereket szerelhetünk, melyekre számos kiegészítő konyhai eszközt felakaszthatunk. Ezáltal nem foglalnak helyet, és mindig kéznél lesznek, egyetlen mozdulattal elővehetők.

9. Kis főzőlapok
Gondoljuk át, hogy szükségünk van-e 4 égős tűzhelyre, magas hűtőszekrényre? Amennyiben a nagy gépeknek kisebb változatát választjuk, rengeteg helyet spórolhatunk vele.

10.  Rend a lelke mindennek
Ha a konyhai eszközök között rendetlenség van, akkor sokkal kisebb helyet érzékelünk. Ezért fontos megfelelő mennyiségű tárolóhely biztosítása, hogy mindennek legyen helye a szekrényben, fiókokban.

Forrás: www.elmueble.com

További cikkek hasonló témában

Kortárs design

A meleg csokoládébarna fal előtt jól mutatnak a hideg és fémesen...

Stílusos beton mosdók és mosogatók

A Native Trails új beton mosogatókkal új trendet képvisel a...

Légiesen ívelt

Az íves konyhapult ritkán alkalmazott megoldás, mert jóval nagyobb...

"Aludj el szépen, kis Balázs!"

A gyerekek a születésüket követő első években a legtöbb időt...

Hozzászólások