Jelenlegi hely

Otthonszépítés vasalóval

Otthonszépítés vasalóval

Így december táján, központi kérdéssé válik az ajándékozás. Nem csoda hát, hogy Tóth Cs. Katalin , a nagysikerű Viaszfestés könyv írójának online tanfolyamára érdeklődők ezrei jelentkeznek hónapról-hónapra.

- Nagy örömömre rengeteg sok lelkes levelet kapok, ebből látom, hogy ragadós betegség ez! Aki egyszer megpróbálja ezt a hihetetlenül egyszerű, de nagyszerű technikát, mindörökre beleszeret!- mondja a tanárnő.

- Nem kell hozzá rajztudás, különösebb kézügyesség, csak egy kis fantázia, viaszfesték, no meg kicsi viaszfestő vasalónk és néhány perc alatt elkészül egy-egy művészi hatású alkotás. Szinte nincs olyan felület, amire ne lenne alkalmazható. Néhány apró trükk, fogást kell elsajátítani, és bárki meglepheti gyönyörű ajándékokkal magát, családtagjait, barátait.

Az ingyenes on-line tanfolyamon nem csak a technika csínját-bínját mutatom be, de rengeteg ajándékötletet, otthondíszítési tippet kínálok a kedves feliratkozóknak 30 héten át. Megtanuljuk az absztrakt kép lehetőségek végtelen kavalkádját, a tájkép festés lépéseit. Készítünk képeslapot, dekorálunk fotóalbumot, tükröt, csempét, kerámiát. Festünk üveglapra, készítünk karácsonyfadíszt, karácsonyi és egyéb díszgyertyát . Dekorálunk üvegvázát, de még textíliát is. Minden hónap elején új kezdő csoport indul.

hspace=5

Ez a fantasztikus technika több, mint 3000 éves, és az ősi Egyiptomból származik.
Legjelentékenyebb ránk maradt emlékei a Kr. Utáni III. századból való arcképek, melyeket legújabban Egyiptomban az El Fajum melletti sírokban találtak és amelyeket a Graff-féle gyűjteményben összeállítva, Európa minden jelentékenyebb városában (Budapesten is) bemutattak pár évvel ezelőtt. Jelenleg a Metropolitan Múzeumban látható New York-ban.

Ennek az eljárásnak a lényege, hogy pigmenttel elkevert olvasztott viaszt hordtak fel különböző felületre, tűz fölött felhevített simítólapátka segítségével.

A mai korszerű technika lehetővé teszi, hogy a régi viaszfestészetet korunk egyik legkreatívabb formájaként újra felfedezzük. Ezzel a módszerrel tárgyszerű, és absztrakt képek művészi előképzettség nélkül is egyszerűen megformálhatók.

A legfontosabb alapismeretek 10 perc alatt elsajátíthatók, és 1-2 óra gyakorlás után sikerrel alkalmazhatók. Tekintettel arra, hogy a viasz gyorsan lehűl, és ismét megszilárdul, folyamatosan dolgozhatunk, hiszen a száradás nem okoz időveszteséget. A már felhordott viaszréteg ismételt felmelegítésével a kép tetszés szerint javítható, átalakítható.

hspace=5

Hatalmas élményt okoz egy kép kialakítása, mivel szinte kínálják magukat a véletlenszerűen kialakuló érdekes felületek, alakzatok, a szemkápráztató, csodálatos fényes színek. Azoknak is alkotási élményt ad, akik nem rendelkeznek túlzottan ügyes kézzel.
A technika sokoldalúan alkalmazható majdnem bármilyen felületre, amelybe nem tud beleivódni a viasz. Pl.: fényes felületű papír, üveg, hőálló műanyag, lealapozott fa, lealapozott vászon, fémlap, kerámia, gyertya, stb.

Szívből ajánlom, hogy vonjuk be alkotásba a legkisebbeket is. Mérhetetlen örömöt tud okozni olyan gyermekeknek is, akik kishitűséggel, komplexusokkal, gátlásokkal küzdenek mindenféle alkotó munka végzésénél. A lapon szétterülő gyönyörű viaszszínek, szinte önmagától kialakuló minták, összeolvadások, olyan esztétikai és alkotási örömöt adnak, hogy a több éve berögződött gátlások is oldódnak, és azok a gyerekek akik előtte a ceruzát is féltek megfogni a sorozatos sikertelenségek miatt, szárnyakat kapnak és örömmel állnak neki akár rajzolni, festeni, színezni, stb.

További cikkek hasonló témában

Őszi meglepetés a Hästenstől: Platinum limitált széria

Új színt mutat be a Hästens legújabb limitált szériás modelljével...

Ami a házat díszíti

Polisztirol alapanyagú díszítőelemeinket elsők közt...

Hogyan teremtsünk nagyvárosi enteriőrt?

A képen egy igazi nagyvárosi, igényesen berendezett lakás...

Klasszikus elegancia - Ötveneseknek

Nem lehet nem észrevenni a kecses lábakon álló, elegánsan feltűnő...

Hozzászólások