Jelenlegi hely

Mediterrán ház

Mediterrán ház

Természetes anyagok, szellős elrendezés minden felület egy vidéki modern otthon lakóinak kényelmét szolgálja. Mediterrán attól az eklektikus bájtól, attól a könnyedségtől, amely a délvidéki népek lakberendezési stílusára oly jellemző.

A ház lakóterében használt rusztikus tölgy padló egy sok éve álló ház érzetét adja. A bejáratnál használt impregnált mészkő burkolat befut egészen a konyháig és a vele azonos színű mázas csempe borítja a munkapultot is. Egy fellépésnyi emelkedővel jutunk az előtérbe, ahol már mindent a fa ural. Ez a melegbarna fapadló remek alapot ad minden bútornak és kiegészítőnek. A déli népekre jellemző csontszínű fal pompásan mutat mellette.

Ebből a világos háttérből ugrik ki a kandalló sötétje, amely hűvös estéken meleget ad a családnak. Az impozáns fapadlón remekül mutat a modern bőrkanapé, hátterében a bontott tégla falburkolattal.

Ezt lelakkozva varázsos keretet adtunk a rajta elhelyezett festménynek és az elébe helyezett nagyméretű ülőke az egyik legjobb pihenő hely. A gyönyörű fapadló folytatódik tovább a lépcsőkön is amely az emeleti gyerekbirodalomba visz fel.

hspace=5

Míves kovácsoltvas korlátja harmonikus egységet alkot az étkező felett elhelyezett csillárral és a kiegészítő fali lámpákkal, gyertyatartókkal. A faragott egzotikus dohányzóasztalok a távol-keleti szigetvilágot idézik fel és lám pompásan mutatnak a paraszti bájt hordozó étkezőasztal és tálaló szomszédságában. A fa állandó jelenlétét oldja a hi-fi berendezés a nagyméretű LCD tévével.

A fa barnasága és natúrkő pompás világossága ismétlődik a fürdőben is, itt menynyezetig burkolták a falakat. A hálószoba kovácsoltvas ágya is remekül mutat a gyönyörű világos keretbetétes szekrények előtt. Itt egy színpompás padlizsán lila ágytakaró frissíti a kellemes barnákat. Ebben a meghitt színvilágban folyik az otthoni munka is a számítógépek előtt.

Mindenképpen erősíti a mediterrán hatást, hogy ha kedvünk tartja csobbanhatunk is egy korallszigeteket idéző zöld medencében.
Az alagsorban a falak szürkésbarna kavicsburkolata idézi fel a természet csodáit, és nem mehetünk el a bambuszból készült vízköpőkből mellett sem, amelyekből a csobogó víz hangja megnyugtatja a lelket. Ezután már csak a testünket kell felfrissíteni a medencében vagy "pezsegni" egyet a jacuzziban. Napozásra is van lehetőség: a kertre nyíló terasz felé tágra nyithatjuk a medencetér ajtóit.

További cikkek hasonló témában

Mosogatótálcák

Napjainkban a mosogató több, mint az edények tisztogatására...

Szobai szökőkutak
Több napfényt engedünk be a lakásba, több a...
Otthoni bőr dekorációs ötletek

A bőr egy dekorációs anyag, amelyet...

Dolgozószoba
Hogy milyen a jó dolgozószoba? Meghitt kuckó...

Hozzászólások