Jelenlegi hely

Lapfüggöny

Lapfüggöny
A függönyfazonok között napjainkban egyre nagyobb teret hódit magának a lapfüggöny. Ezzel a függönyözési formával mind a modern mind a minimál stílusú otthonokban találkozhatunk. Színeivel képes melegséget vinni a mai modern enteriőrökbe.
Lehetnek térelválasztók vagy csak egyszerűen fény és belátás elleni védelmet biztosítanak a nyílászáróknál. Áthatol rajta a nappali fény, esténként pedig a belső világítást használva hangulatos fényviszonyt alakíthatunk ki vele.

Az anyag kifeszítve - panelszerűen lóg az ablak előtt, és úgy viselkedik, mint pl. a bútoron a tolóajtó a paneleket tudjuk egymás mögé ill. az üvegfelületek elé húzni. Ebből adódóan a felhasználási lehetőség is többrétű, hiszen térelválasztóként is használható ez a rendszer.

Sokaknak a hagyományos, általában irodában használt szalagfüggöny jut eszébe a lapfüggöny szó hallatán. A lapfüggöny, más néven panelfüggöny, abban különbözik a szalagfüggönytől, hogy nem keskeny csíkokból, hanem szélesebb textíliákból készül, mozgatásuk is különböző. A panelek változó szélességűek lehetnek, anyaguk, színük, bátran variálható.


                                                   Fotó: Ikea

                          
A plafonra szerelhető sínrendszert – a lapok számától függően – úgy kell elhelyezni, hogy a panelek elhúzására lehetőség legyen. A panelek 70-90 cm szélesek, és ideális esetben a teljes belmagasságot átfogják, hiszen így érvényesülnek igazán. Széles teraszajtók előtt, térelválasztóként, vagy egy polcrendszer eltakarására is dekoratív megoldási lehetőség.

                                             Fotó: www.roloart.hu
                                     
A textilpanelek olyan fényáteresztő és sötétítő anyagokból készülnek, amelyeket egymás mögé helyezett szerkezetekre rögzítenek, így a lapfüggöny is ellátja az összes hagyományos függöny funkciót is. A lapfüggöny paneljei tépőzárral rögzíthetőek a szerkezetre, amelyeket oldalirányban lehet egymás mögé tolni az üvegfelület előtt. A textil kifeszítve lóg a nyílászáró előtt, alul pedig egy súly húzza le és merevíti a függönyanyagot.

Mosásnál csak le kell fejteni a szerkezetre rögzített tépőzárról, a súlyt ki kell csúsztatni a függönylap aljából, és máris mehet a mosógépbe!

Főoldali fotó: www.erfal.hu
Cikk szerzője: www.aldafuggony.hu

További cikkek hasonló témában

Virágos szoba

Hogyan lehet a szobát virágokkal díszíteni? Játszhatunk a...

Iskolába megy a gyerek!

Pár nap és nyakunkon az iskolakezdés. Első komolyabb átalakítást...

Lakástrend és Design 2017-ben

Legérdekesebb belsőépítészeti trendek, milyen lesz az idei év...

Térnövelő hatás
Megfelelő színek, minták, fényviszonyok helyes...

Hozzászólások