Jelenlegi hely

Lapfüggöny

Lapfüggöny
A függönyfazonok között napjainkban egyre nagyobb teret hódit magának a lapfüggöny. Ezzel a függönyözési formával mind a modern mind a minimál stílusú otthonokban találkozhatunk. Színeivel képes melegséget vinni a mai modern enteriőrökbe.
Lehetnek térelválasztók vagy csak egyszerűen fény és belátás elleni védelmet biztosítanak a nyílászáróknál. Áthatol rajta a nappali fény, esténként pedig a belső világítást használva hangulatos fényviszonyt alakíthatunk ki vele.

Az anyag kifeszítve - panelszerűen lóg az ablak előtt, és úgy viselkedik, mint pl. a bútoron a tolóajtó a paneleket tudjuk egymás mögé ill. az üvegfelületek elé húzni. Ebből adódóan a felhasználási lehetőség is többrétű, hiszen térelválasztóként is használható ez a rendszer.

Sokaknak a hagyományos, általában irodában használt szalagfüggöny jut eszébe a lapfüggöny szó hallatán. A lapfüggöny, más néven panelfüggöny, abban különbözik a szalagfüggönytől, hogy nem keskeny csíkokból, hanem szélesebb textíliákból készül, mozgatásuk is különböző. A panelek változó szélességűek lehetnek, anyaguk, színük, bátran variálható.


                                                   Fotó: Ikea

                          
A plafonra szerelhető sínrendszert – a lapok számától függően – úgy kell elhelyezni, hogy a panelek elhúzására lehetőség legyen. A panelek 70-90 cm szélesek, és ideális esetben a teljes belmagasságot átfogják, hiszen így érvényesülnek igazán. Széles teraszajtók előtt, térelválasztóként, vagy egy polcrendszer eltakarására is dekoratív megoldási lehetőség.

                                             Fotó: www.roloart.hu
                                     
A textilpanelek olyan fényáteresztő és sötétítő anyagokból készülnek, amelyeket egymás mögé helyezett szerkezetekre rögzítenek, így a lapfüggöny is ellátja az összes hagyományos függöny funkciót is. A lapfüggöny paneljei tépőzárral rögzíthetőek a szerkezetre, amelyeket oldalirányban lehet egymás mögé tolni az üvegfelület előtt. A textil kifeszítve lóg a nyílászáró előtt, alul pedig egy súly húzza le és merevíti a függönyanyagot.

Mosásnál csak le kell fejteni a szerkezetre rögzített tépőzárról, a súlyt ki kell csúsztatni a függönylap aljából, és máris mehet a mosógépbe!

Főoldali fotó: www.erfal.hu
Cikk szerzője: www.aldafuggony.hu

További cikkek hasonló témában

Kettő az egyben
A fürdő első pillantásra nappaliszoba hangulatot...
Kislányok birodalma
Rózsaszín fodros, pasztell árnyalatú és...
Kreatívan az őszi termésekből

Könnyen elkészíthető kevés alapanyagból, és mégis látványos.
...

Gyerekszobák

Gyerekszobát berendezni sokszor nagyobb feladat, mint jól...

Hozzászólások