Jelenlegi hely

Kreatív falburkolat-ötletek a konyhában

Kreatív falburkolat-ötletek a konyhában

Mindig nagy kérdés, hogy milyen burkolatot válasszunk a konyhai falra. Óriási a választék, ugyanakkor a konyha és a körülötte lévő tér stílusához kell igazodjunk.

A munkalap, a padló és a szekrények a fő meghatározói a konyha stílusának, azonban a szekrény és a munkalap közötti rész mindenhol jelen van. Egyedi stílust varázsol, ami kifejezi személyiségünket, ahol merész színekkel dobhatjuk fel a helyiséget.

Valóban szükség van falburkolatra?  Nem feltétlenül, de mivel elkerülhetetlen, hogy a falra fröcskölődjön főzés vagy mosogatás közben a szennyeződés, így a tisztítható felület sokkal nehezebben érhető el, ezért érdemes átgondolni.

Szinte bármilyen típusú anyag jó lehet a bambusztól a festékig, amíg megfelelően takarja a kérdéses felületet. 

Bemutatunk néhány ötletet, amit akár teljes konyhai átalakításnál vagy csupán felújításnál célszerű átgondolni.

Kerámia csempe

Mivel számos formában, méretben és színben kapható, a kerámia talán a legsokoldalúbb, legidőtállóbb. Bőven van hely játszani a mintákkal, miközben továbbra is fenntartja a tiszta vonalakat. A legtöbb csempe minimális karbantartást igényel, csupán arra vigyázzunk, hogy a fuga réseket jól lezárjuk, hogy ne szívhassa fel a vizet.

Rozsdamentes acél

A legtöbb ember keresi a lehetőséget, hogy rozsdamentes acél készülékeket tegyen a konyhába. Miért? Mert központi szerepet játszanak egy modern, naprakész designban. A rozsdamentes acél használható ugyanúgy, mint a csempe, sima, egyenletes megjelenést hoz létre. Az anyag könnyen lemosható, nem igényel fugázást, és örök élettartamú.

Mozaikok

A fókuszpont a tűzhely mögötti területen van. Hozzon létre változó mintákat, különböző színvilágú anyagokkal, akár ferdén vagy keverve. A tűzhely mögötti területet kiemelve, a többi falrészen kevésbé feltűnő anyagokkal befedve.

A természetes kő teljesen más textúra mint a csempe. Azonban a tisztítása sokkal nehezebb, és hajlamosabb a töredezésre.

Tégla

A tégla az egyik módja, hogy melegségével lepje el a konyhát. A kő téglákat lehet nehezebb tisztítani, de a rendszeres tisztán tartással könnyen fenntartható a rend.

Üveg

Az üveg falburkolat egyre népszerűbb a konyha kialakításánál, több okból: olcsó, modern, alacsony karbantartást igényel, és egyszerűen testre szabható. Az üveggel megszakítás nélküli felületet tudunk létrehozni, és bónuszként még a fény is felcsillan a konyhában.

Ritkább anyagok

Réz, bambusz, ráírható táblák, már tényleg nincs határa annak, hogy milyen anyagokat használhatunk a konyhában, ízlésünknek megfelelően.

Amikor kiválasztjuk a falburkolatot, legjobb, ha úgy gondolkozunk, mennyi időt töltünk a konyhában, és mennyire használjuk ki. Jó átgondolással hosszú távú megoldást kaphatunk, amiben örömünket leljük.

Forrás: freshome

További cikkek hasonló témában

Babzsákok a kényelmünkért

A sok-sok golyócskával töltött babzsákok a testünkhöz simulnak,...

Retro részletek

Az enteriőr érdekessége a fali csaptelep, melynek a kifolyó és a...

Nyugodt enteriőr

A pultra ültetett csap egyszerű és praktikus kivitelezésű.

Hozzászólások