Jelenlegi hely

Hogyan varázsoljunk meghitt, télies hangulatot

Hogyan varázsoljunk meghitt, télies hangulatot
Bármilyen kellemes meleg is van a lakásban télen, az ember mégis mindig vágyik a puha, szőrmés, vastag anyagokra maga körül. Jól esik bebújni a kanapén egy meleg pléd alá egy pohár forralt borral, miközben kellemes hangulatot nyújtó gyertyákkal vesszük körbe magunkat.
A természet ilyenkor megjelenő, harsányságot mellőző színei a lakásban is biztosítják a családias, bensőséges teret. A tél színei elsősorban a hideg színek, a föld feketéje, a fák barnája, míg a fehér különböző árnyalatai a havas táj pompáját tükrözik. Ezeket párosíthatjuk szürkékkel, ezüstös kiegészítőkkel.

Tovább fokozhatjuk a hangulatot néhány kontrasztos, meleg színű tárggyal magunk körül, mint például néhány piros gyertyatartó egy kis asztalon vagy egy tál piros alma, mely illatával is csábíthat bennünket. A neutrális árnyalatoknál nagyon fontos, hogy az anyagokat, textileket, a különböző felületeket variáljuk, mert ezek a finomságok pótolják azt, ami a színek telítettségéből hiányzik, ezek visznek az enteriőrbe életet, melegséget. A semleges színekben ott bujkál a praktikusság, az egyszerűség.

Az üvegdíszek, kristályok, gyöngyök és a vázába állított faágak fantáziadús felhasználása igazi téli varázslatot hoz otthonunkba. Az anyagok terén nagyon jó választás a meleg érintésű pamut. A kötött párnahuzat igazi különlegesség, míg a nyomott betűk egyediséget sugallnak. Jó szigetelésű ablakok mellett, ahol a kíváncsi tekintetektől mentes az otthon, megengedhetjük, hogy ne legyenek függönyök, így a kinti tájat még közelebb hozhatjuk. Igazán hideg időkben még akár jégvirágokban is gyönyörködhetünk.

Egy lakás hangulatát a színeken, anyagokon kívül az illata is meghatározza. Néhány fenyőággyal becsempészhetjük az örökzöldek illatát. Egy-egy rúd fahéjat vagy vaníliát, szegfűszeggel megszurkált narancsot tehetünk egy tálba, de citrom- és narancskarikákat is száríthatunk a radiátoron és az egész lakást belengi a tél illata.

Szakértő
Néder Melinda
(06 30) 459 7122
otherside@otherside.hu
blog.otherside.hu

További cikkek hasonló témában

Modern TV tartó design

A modern televíziókészülékek...

Hogyan alakítsunk ki eklektikus nappalit?

A manapság oly divatos eklektika jegyében született meg ez a...

Romantikus fürdőszoba

Egy romantikus stílusban berendezett fürdőszobában találunk régi...

Hozzászólások