Jelenlegi hely

Hogyan teremtsünk romantikus hangulatot?

Hogyan teremtsünk romantikus hangulatot?
Aki szereti a modern, nagyvárosi és letisztult vonalvezetésű enteriőrt, bátran merítsen ötletet ebből a nőies, legújabb trendet követő, karakteres nappaliból.
A belsőépítész nem bízott semmit sem a véletlenre: a fa hajópadlót magasfényű fehér festékkel kezeltette, ezzel megalapozta a modern otthon hangulatát. A falra halvány púder rózsaszín alapszínt tervezett, amelyet fehér-bézs marokkói hatású geometrikus mintájú tapétával egészített ki.

A púder rózsaszín komplementer színe az acélszürke, mely visszaköszön a függönyön, párnán, króm asztalkákon, és jól kiemeli a pasztellszíneket is. Ennél a stílusnál fontos a sok-sok párna, vágott virág, az apró csecse-becsék, a szín szerint válogatott könyvek. A már-már túlcsorduló puhaságot és nőiességet a könyvespolc szigorú geometriája és a tapéta ornamentikája ellensúlyozza.

Az állólámpa szintén szögletes formája is ezt erősíti, ám a fűzött, csiszolt kagyló csillár szintén inkább a nőiességet hangsúlyozza. Íme röviden a recept a nagyvárosi enteriőr megvalósításához:
Hozzávalók: púder rózsaszín, halvány bézs, világos galambszürke, és sok fehér szín. Keverjük össze, tegyünk bele egy kis selymet, szatént, műbőrt, szőrmét, rózsa formát, és már majdnem el is készültünk az igazán nőies és romantikus enteriőrünkkel.

Ügyeljünk a fűszerezésre is: kizárólag pasztellszíneket használjunk, amelyet kombináljuk fehérrel; halmozzuk egymásra a párnákat, válasszunk különböző textúrákat; fokozzuk a csillogást króm kiegészítőkkel, kristályokkal; és még néhány szál vágott virág, ami megadja az enteriőr üdeségét.

Szakértő:

Csorba Anita
belsőépítész
E-mail: anita@megaminta.hu
Tel.: (06 70) 385 7544
www.csorbaanita.hu
www.inspiraciok.hu

Fiatal felnőtt koromban festőnek készültem, és közben mintegy „mellékesen” elvégeztem a Műszaki Egyetem építészmérnöki karát. Aztán az elmúlt pár évben szép lassan ez a két tevékenység összeérett, szenvedélyemmé vált a kreatív lakberendezés, és a belső terek logikus átformálása. Naponta frissülő kreatív lakberendezési magazin blogomban folyamatosan követem, és bemutatom a legújabb lakberendezési trendeket, gyűjtöm a kreatív DIY ötleteket, hogy ügyfeleim számára létrehozhassam a megálmodott egyedi otthonaikat. 

További cikkek hasonló témában

Folyékony textiltapéta - korlátok nélküli lehetőségek, előnyös tulajdonságokkal

A mai modern falburkolatok között rengeteg lehetőség van, melyek...

2018-as belső trendek - Mi lesz a csúcs?

Ősszel a következő szezonra keressük a...

A konyha a lakás lelke
A jó tervezéssel hatékonyabbá és élvezetesebbé...

Hozzászólások