Jelenlegi hely

Hogyan hozzuk be a nyarat a lakásba?

Hogyan hozzuk be a nyarat a lakásba?
Ki ne szeretné a nagy, nyitott-fedett teraszokat, ahol akár estig ücsöröghetünk, ha esik, ha fúj, átadva magunkat a pihenésnek vagy baráti beszélgetéseknek? Átitat bennünket a természet közelsége és a nyáresti hangulat impressziói. Bár elsősorban a mediterrán országokra jellemzőek, itthon is egyre gyakrabban találkozunk nagy alapterületű teraszokkal, ahol a kikapcsolódás garantált.

A tulajdonosok rafinált módon integrálták a kerti hangulatot a nappali szobába: a hatalmas üvegablakok elhúzásával szinte kettő az egyben teret kapnak, és kész is a hatalmas terasz!

A süppedős kanapé a berendezés fontos eleme, meleg, napsütötte színei alapozzák meg a nyári hangulatot. Az alapszín a bordó, a matt arany, a méz sárga, és a barna, mindezt megfűszerezték vidám türkizkékkel, levélzölddel és pinkkel. A kényelmet biztosítja a számtalan színű és formájú párna, melyeket - igazán stílusosan - mintegy csak rádobáltak az ülőalkalmatosságra.

A több, kisméretű és különböző formájú lerakodó asztalka is fontos elem a terasz hangulatú nappali szobában, hiszen ezek a kerti partik nélkülözhetetlen kellékei. Ha hasonló hangulatra vágyunk otthonunkban, akkor színes üvegeket, gyertyatartót, vázát és virágot is szinte kötelező elhelyeznünk.

A mintás, szőttes jellegű szőnyegeket kissé a patchworkök formavilágára emlékeztetően helyezték el, ezzel erősítve az enteriőr eklektikusságát. A nappali-terasz fókuszában a nagy méretű áttört üvegcsillár áll, amely az esti órákban hangulatos fényben fürdeti a szobát.

Íme a rövid recept, ha ilyen jellegű szobát szeretnénk berendezni:
• Meleg színárnyalatú kanapé, rengeteg párnával. A párnákat nem kell katonásan
elhelyezni, dobáljuk szét kicsit bolondosan, hívogatóan.
• Kisméretű lerakodó asztalkák, különböző színben és formában.
• Színes üvegek, mécses tartók, rattan kiegészítők.
• Különböző mintájú, akár különböző méretű szőnyegek, félig meddig egymásra
helyezve, kissé esetlegesen, hogy fokozzák a kerti hangulatot.
• Távolítsuk el a függönyeinket, hogy a fény még inkább átjárhassa a szobát.

Szakértő

Csorba Anita
belsőépítész

Fiatal felnőtt koromban festőnek készültem, és közben mintegy „mellékesen” elvégeztem a Műszaki Egyetem építészmérnöki karát. Aztán az elmúlt pár évben szép lassan ez a két tevékenység összeérett, szenvedélyemmé vált a kreatív lakberendezés, és a belső terek logikus átformálása. Naponta frissülő kreatív lakberendezési magazin blogomban folyamatosan követem, és bemutatom a legújabb lakberendezési trendeket, gyűjtöm a kreatív DIY ötleteket, hogy ügyfeleim számára létrehozhassam a megálmodott egyedi otthonaikat.

E-mail: anita@megaminta.hu
Tel.: (06 70) 385 7544
csorbaanita.hu
inspiraciok.hu

További cikkek hasonló témában

Az életre keltett bronz

Manel Vidal autodidakta szobrászmûvész 1953-ban...

Fűszerezd meg!

Modern forma, letisztult színvilág, eklektikus hangulat, azaz...

Őszi mécses -  A részletek szeretete

Tagadhatatlanul közeledik az ősz, színek tengerében fürdetve meg a...

Hozzászólások