Jelenlegi hely

Ha túl kicsi a fürdőszoba...

Ha túl kicsi a fürdőszoba...
Néhány megoldással változtathatunk a nem túlságosan fényes állapotokon. Az újabb lakásoknál már egyenesen spórolnak az alapterülettel a tervezők, ám mindezzel együtt, ha átgondoltan rendezzük be a fürdőt és jól választunk színeket, akkor bizonyosan jól érezzük magunkat benne.
A színválasztás, mint általában a kis alapterületű helyiségeknél alapvető fontosságú. A világos, pasztellszínű csempével borított falak, és a hasonló színű járólapozás nyitottá, nagyobbá „varázsolják” fürdőnket.

Ha az ajtó befelé nyílik, ám mögötte kihasználatlan tér van, használjuk ki az ajtó mögötti teret és építsünk polcos tárolót. Ha a mélység elegendő, használjuk kis szekrényként. Ha azonban csak 10-15 cm mélységű a rendelkezésre álló tér, akkor akasztós rendszerű lehet a tárolási lehetőségünk. Ez utóbbi a fürdőköpenyeknek adhat helyet, míg az előbbi a tiszta törülközők tárolására lehet alkalmas.

Kis fürdőszobák esetében nem árt ügyelni a rendre. Ha rendet tartunk, nagyobbnak látszik a minket körülvevő tér! Ha nincsen semmi a földön, akkor a helyiség is nagyobbnak tűnik. Alapvetően ügyeljünk arra, hogy a kis alapterületű fürdőt csak minimálisan rendezzük be, mert a sok bútortól, felszereléstől még zártabbnak érezzük a helyet.

           

Nem tud megegyezni a család, hogy zuhanyzó vagy fürdőkád legyen-e? Nem kell egyik félnek sem feladnia fürdési szokását. Ha nincs hely mindkettőnek, kiváló megoldás lehet a kombinált kád-zuhanyfülke kiépítése.

Viszont ha kád nem fér be a fürdőszobánkba, akkor kénytelenek vagyunk zuhanyfülkét választani. Ám a zuhanyzó is jókora területet foglal el, ezért ismét trükköznünk kell, hogy a tér nyitott maradjon. Ha nem használjuk a zuhanyzót, a függönyt félrehúzva „tágíthatjuk” a teret. Ha tolóajtós fülkére szavazunk, akkor inkább átlátszó üvegűt vegyünk, ennek nyitottabb a hatása.

A jól elhelyezett tükörtől nem csak tágasabbnak és nyitottnak érezzük a fürdőszobát, hanem világosabbnak is, hiszen az üveg megtöri a bejövő napfényt.

További cikkek hasonló témában

Térnövelő hatás
Megfelelő színek, minták, fényviszonyok helyes...
Hogyan hozzuk be a nyarat a lakásba?
Ki ne szeretné a nagy, nyitott-fedett teraszokat...
Gyerekszoba inspirációk

A strand és a tenger által inspirált gyerekszoba design. Az egyik...

Hozzászólások