Jelenlegi hely

Folyékony textiltapéta - korlátok nélküli lehetőségek, előnyös tulajdonságokkal

Folyékony textiltapéta - korlátok nélküli lehetőségek, előnyös tulajdonságokkal

A mai modern falburkolatok között rengeteg lehetőség van, melyek között mindenki megtalálhatja a számára megfelelőt. Mindenkinek más vágya, más igénye van. Van aki az irodáját, van aki az otthonát, de olyan is akad, aki csak például egy bérelt üzlet falait szeretné különlegessé, szebbé tenni.

Hagyományosnak számít a festés, a megszokott anyagokkal, mint például a diszperzit vagy ami még régebbi, a mész. Azonban a fehér falak ideje lejárt, váltani kell!Különleges, esztétikus és rengeteg előnnyel bíró megoldást jelenthet a folyékony textiltapéta. Aki nem hallott még erről, annak különösen érdemes tájékozódnia, aki már ismeri, a többi falburkolatot talán már el is felejtette!A folyékony textiltapéta szinte minden felület burkolására alkalmas, gipszkartonra, új falra, de régi, több évtizede álló falakon is alkalmazható. Mostanában nem ritka, hogy különleges megoldásokat eszközölnek a tervezők és így például a tetőtérben olyan formák keletkeznek, hogy azt nagyon nehéz lenne a régebbi tekercses tapétával követni. Előnyt jelent itt is a textiltapéta használata, mivel azt úgy lehet formára alakítani, ahogy csak szeretnénk. Nem szabad elfelejteni az esztétikai szépségén kívül a kézzel fogható előnyeit sem. Télen nem kell annyi pénzt költenünk a fűtési időszakban, mivel hőszigetelése miatt nem a falakat fűtjük, hanem a helyiséget. Nyáron sem elhanyagolható ez a képesség, hiszen érezhetően hűvösebb van egy textiltapétával burkolt házban.
Sajnos nagyon sokan szenvednek valamilyen allergiában, felmerül tehát a kérdés, hogy az ő esetükben is jó-e ez a falburkolat? A válasz szinte természetes, igen, ilyen problémák mellett is megfelelő ez az anyag. Nagyon sok ilyen tapéta van a piacon, de létezik ebből is magyar, ami minőségben legalább olyan jó, mint külföldi társai. Ezen kívül még nagyon nehezen gyullad meg, így tűz esetén nem kell aggódnunk. Feltétlenül érdemes megemlíteni egyik legfontosabb tulajdonságként, hogy többször felhasználható. Nem tévedés, többször lehet felkenni a falra. Például egy megunt színt, ami a konyhában volt éveken keresztül egy méretben azonos helységben, mondjuk a fürdőszobában újra fel lehet tenni. Ott is évek hosszú során szolgál majd minket, ugyanazokat a tulajdonságokat mutatva, amiket előzőleg is.Kérdezhetik, hogy mi történik, ha valahol megsérül ez az anyag. Semmi! Egyszerűen egy kis vízzel bespriccelve gyorsan és könnyen lehet javítani a hibát. A cigaretta, de az egyéb háztartási szagokat sem szívja magába, így a színei, melyeket a felrakáskor kiválasztottunk nem változnak tíz év múlva sem. Színeiben megtalálja mindenki a megfelelőt, hiszen a sárgától a zöldig, a bordótól a kékig rengeteg árnyalatban megkapható. És akár a nagypapa is fel tudja kenni a falra.Információval szolgált:

GSFB Kft.

További cikkek hasonló témában

Egyedi ágyak

... mely megváltoztatja a hálószoba designt. Mi a legfontosabb...

Kreatív falburkolat-ötletek a konyhában

Mindig nagy kérdés, hogy milyen burkolatot válasszunk a konyhai...

Hozzászólások