Jelenlegi hely

Élőlények a lakásban

Élőlények a lakásban
A pompás színű trópusi halak, lágyan ringó zöld növények, a békésen csúszkáló csigák látványa naponta felüdíti büszke tulajdonosának mindennapjait.

Ha már minden a helyén van a lakásban, és ennek ellenére sem érezzük tökéletesnek, akkor néhány ötlet, amitől kiteljesedhet ez az érzés.

Akvárium
Megvásárlás előtt keressük meg a legkedvezőbb helyet. Igazi dísze lehet a lakásnak egy szépen berendezett, sok zöld növénnyel ellátott akvárium. Sokféle méretből választhatunk, de ha lehetőségünk van rá inkább 100 literesnél nagyobbat szerezzünk be, mert ritkábban kell takarítani, és sokkal látványosabb, nagyobb halakat is beletehetünk.

Amennyiben igazán szép, egyedi akváriumot szeretnénk, tegyünk bele a növények mellett különleges alakú köveket, fa gyökereket. Azonban kerüljük a nem természetes kiegészítőket, pl. buborékoló búvár, stb.

Egy jól elkészített akvárium legyen összhangban a szoba többi berendezésével, jól látható és könnyen kezelhető legyen.

Terrárium
Az egzotikus dolgok szerelmeseinek kitűnő dekorációja lehet a lakásban. Akárcsak az akváriumnak, a terráriumnak is számtalan formája létezik. A terrárium abban tér el az akváriumtól, hogy legtöbbször elöl nyíló, sínen elcsúszó egy vagy két üvegajtóval és szellőzőráccsal vannak ellátva.

A terráriumok szép dekorációi nemcsak egy kis vadont csempésznek a lakásba, de fő célja, hogy az állatok jól érezzék magukat nálunk. Nagyon szépek a terráriumba beépített műszikla hátterek, melyek egy adott élettér környezetét utánozzák, például egy sziklás tájat vagy egy sivatagi homokfalat.

Ha hüllők mellett döntünk, akkor a világításról is gondoskodnunk kell. Napimádó állatok lévén csak megfelelő fény mellett képesek teljes életet élni. Fontos, hogy ne tegyük közvetlenül a napra és huzatos helyre sem! Érdemes olyan helyet választani, ami nyáron se melegszik fel túlságosan.

Egy szépen berendezett akvárium vagy terrárium akár térelválasztóként is szolgálhat.

Soha ne feledjük, élőlényekről van szó, nem csupán dekorációról, akik törődést és gondoskodást igényelnek.

Fotók: flickr.com

További cikkek hasonló témában

JAB ANSTOETZ 2010. tavaszi/nyári kollekció
Matthias Claudius költő hangulatos képe írja le hogyan örülünk a...
Extra lépcsőborítások
Mit tegyünk, hogy otthonunk dísze legyen? Íme...
A nappali színei

Néhány díszítő megoldással a szoba.

Hozzászólások