Jelenlegi hely

Egyszerű, tiszta színekkel

Egyszerű, tiszta színekkel

A szobámban van egy színes, vidám négyszögekkel díszített garnitúra. Szerintem ehhez nagyon illik a vidám színekből összeállított mozaik, vagy néhány modern festmény.

Megkerestem egy tiffanykészítő ismerősömet, és kértem tőle egy doboz színes üvegmaradékot, mert úgy gondoltam, hogy ezekből fogok elkészíteni néhány egyszerűbb tárgyat az otthonomban.

Akacatok közt találtam egy mécsest és egy gipszkeretet, ezeket dobjuk most fel egy kicsit. Lássuk, hogy milyen eszközök kellenek hozzá. Egy üvegvágó, egy papír, kalapács, akrilfesték, technocol, FBS ragasztó, és ki ne felejtsük a színes üvegcserepeket. A gipszkeretet alul-felül befestjük fehér színű akrilfestékkel, de aki más színűt akar, azt is lehet, ízlés szerint. Sprayt is használhatunk, ha úgy adódik, csak vigyázzunk ne lélegezzük be, használjunk maszkot. Ezt egyenlőre száradni hagyom, és a mécsessel foglalkozom.

hspace=5

Az üvegvágóval minél kisebb darabokat vágok az üvegből, amelyeket majd a mécses üvegtesére ragasztok fel. A mécses gömbölyű felületére csak kis cserepeket ragasszunk fel. Ha mégis nagyobbakat szeretnénk felragasztani, vegyünk egy másik mécsest, és óvatosan törjük szét darabokra. Elôtte vagy utána fessük be ezeket a darabokat üvegfestékkel, és az így nyert mozaikokat már vidáman fel lehet helyezni, hiszen tökéletesen rásimulnak a mécsesünkre.

Szabálytalan darabokat is készíthetünk, ha kalapáccsal dolgozunk. Védőszemüveget muszáj használni, hogy az ide-oda röpködő üvegszilánkok ne sértsék meg az szemet. Én még egy vékony papírt is teszek az üvegre, és lefogom, úgy töröm össze, hogy ne szóródjon szét. Kék és zöld színösszeállítású mécsest készítek, ennek sejtelmes lesz a fénye. Először FBS ragasztóval pöttyöket helyezek a felületre, majd ezekre a pöttyökre helyezem a kis üvegdarabkákat. Ez a ragasztó sűrű, és nem folyik szét. Mivel a gipszkeret már megszáradt, így hozzákezdhetünk ahhoz is. A keret szélét is lehet díszíteni, én viszont meghagytam szép fehérre.

hspace=5

Úgy gondoltam, művészkedek egy kicsit és egy modern képet találok ki a színes, vidám bútorokhoz. Itt már nem muszáj a drága FBS ragasztót használni, jó a Technocol is, hiszen ha elfolyik, a keret úgysem engedi tovább mászni. A kép külső részét piros darabokkal ragasztom be, aztán belül jöhet a többi. A kék és a piros jól mutat egymás mellett, így ezt a két nagyobbat ragasztottam középre. Melléjük jöhetnek kisebb sárga és zöld darabok is. Kisebb fehér felületeteket ki lehet hagyni a képünkből, nem mutat rosszul.

Íme: Szóval, az is tud találni egy ilyen dekoratív képet, aki nem gyakorlott festő. Jól mutat fehér egyszerű modern bútorhoz, vagy vidám színeshez is.

Információval szolgált
Szőke Anikó
0670-536-6243

További cikkek hasonló témában

A megfelelő szőnyeg kiválasztása
A szőnyegek otthonunk melegségének, csendjének,...
Konyha trendek 2016-ban
Egy lelkiismeretes vállalkozó, Steve Housden és...
Valentin-napi dekorációs ötletek

A Valentin-nap akkor az igazi, ha a lakásunk dekorációja is azt...

Hozzászólások