Jelenlegi hely

Cserepes és vágott virágok karácsonyra!

Cserepes és vágott virágok karácsonyra!
Pedig ma már hatalmas választék áll rendelkezésünkre, sőt vannak növények, amelyek kimondottan télen borulnak virágba. Elég egy pár szál vágott virág vagy egy gyönyörű cserepes növény egy kaspóba feldíszítve és máris szebb lesz a karácsonyi asztal.

Vágott virágok közül válasszunk rózsát, mini gerberát, vagy a tartós krizanténumot, de vehetünk egzotikus virágot is, egy ág orchideát vagy néhány szál flamingót, mert ezek akár több héten keresztül is megmaradnak a vázában.

A vágott virág mellé tehetünk kisebb fenyő vagy örökzöld ágakat, amelyeket még tovább díszíthetünk karácsonyi dekorációval vagy fenyőfa díszekkel.

Cserepes növények közül a téli sláger a mikulásvirág, amely ma már több színben is kapható így a piros, a fehér, vagy inkább krémszín, a rózsaszín mikulásvirág is ránk vár, de az idei sláger a cirmos virágú illetve cirmos levelű új hibrid. A mikulásvirág csak hűvös helyiségben él meg a meleg túlfűtött helyiségben hamar tönkre megy.

A Flamingó virág szintén egy gyönyörű egzotikus dísznövény, amely cserepes formában is kapható több méretben és nagyon jól viseli a téli fűtött szobákat és otthonunkat. A flamingó virág egy igen elegáns növény, amely szinte egész évben virágzik.

A másik két sláger növény télen a ciklámen és a karácsonyi kaktusz, amelyek szintén mivel téli virágról van, szó csak hűvösebb helyiségben maradnak életben, a cikláment csak alulról öntözzük és a karácsonyi kaktusz ne forgassuk, hagyjuk egy helyben.

A virágboltok polcain ebben az évszakban is megtaláljuk a begóniát és a korall virágot, amelyek 500-1500 Ft közötti áron megvásárolhatók, mindkét növény jól viseli a meleg szobákat, ám a téli időszakban csak óvatosan locsoljuk a földjét mindkét növénynek.

Tehát bátran vigyünk otthonunkba cserepes vagy vágott virágot karácsonyi dekorációnak, hiszen nagyban emeli a lakás ünnep hangulatát.

Forrás: www.kertvarazsmagazin.hu
Fotók: www.flickr.com

További cikkek hasonló témában

Romantikus fürdőszoba

Ebben a napfényes fürdőszobában szépen keverednek a rusztikus,...

Kreatív fotómegjelenítés a falon

A falon nemcsak festményeket helyezhetünk el, hanem bátran...

Hozzászólások