Jelenlegi hely

Beltéri dekorációk őszi hangulatban

Beltéri dekorációk őszi hangulatban

Bár hűvösebb az idő, és a nap is kevesebbet süt, az ősz mégiscsak az egyik legcsodálatosabb évszak. Az állatok készülődnek a télre, a növények pedig levetik nyári öltözéküket, és felöltik a színes őszi kabátjukat. Otthonunk díszítésekor meríthetünk az erdők látványának színgazdagságából, melyre csak a természet képes mielőtt téli álomba merül. A különböző bokrok, fák, száraz termései, levelei, bogyói, kérgei összegyűjtve igazán kedvező alapul szolgálhatnak ennek az évszaknak a felidézésére otthonunkban.

A természet ebben az időszakban mutatja leggyönyörűbb arcát. Ezek a filléres, pillanatok alatt elkészíthető dekorációs ötletek is mind az őszi természet gazdagságáról árulkodnak.

Ilyenkor ősszel érdemes nyitott szemmel járni erdőt-mezőt, hiszen a természet tárháza ekkor gazdag csak igazán. Az őszi bőség sokféle dekorációs alapanyagot tartogat számunkra: aranybarna, bordó, élénksárga, narancs, zöld vagy éppen vörös színekben pompázó faleveleket, különféle formájú, fajtájú és színű terméseket, terményeket és pompázatos virágokat, melyek mind-mind otthonunk méltó díszítőivé válhatnak. Csak egy kis fantáziára van szükség, és máris pazar színkavalkádot varázsolhatunk lakásunk falai közé.

A gyönyörű színben pompázó levelekből készíthetünk csokrot vázába, de felfűzhetjük damilra és az ablakunk elé a karnisra akasztva függő díszként szobánkban is felvillanthatjuk az ősz színeit.

Rengeteg dekorációs alapanyagot (bogyókat, leveleket, terméseket) gyűjthettek egy-egy kellemes délutáni séta alkalmával is, így nem csak a pénztárcátok marad vastagabb, de gazdagodtok a kincskeresés élményével is. Persze nem árt azért szelektálni, és figyelni a felhasználhatóságra is. Olyan bogyókat, terméseket gyűjtsetek, amelyek tartósak (pl. toboz, makk, csipkebogyó), hogy bent is minél tovább gyönyörködhessetek benne. A kompozíciókban helyet kaphatnak a különféle dísztökök, hiszen ezek a furcsán bájos teremtmények az őszi hangulat nélkülözhetetlen kellékei. Mellé jöhet még néhány illatos alma, dió és mogyoró, csöves kukorica és csuhé, talán még szárított virágok is - hogy csak néhányat említsek. Természetesen nem hiányozhatnak a gyertyák és mécsesek sem, de ezekkel - mint mindig - csak óvatosan! Felügyelet nélkül pedig ne hagyjátok a lángot.

A gesztenye gyűjtése nemcsak kellemes szórakozása ősszel a gyermekeknek, hanem abból készíthetünk az esős napok hosszú estéin különböző állatfigurákat is. A begyűjtött és megszárított szalmavirágból készíthetünk képkereteket, díszíthetünk ünnepi üdvözlőlapokat.
A kalászos növények ideálisak különböző koszorúk készítésére, melyet kedvünkre díszíthetünk az évszakoknak és az ünnepeknek megfelelően, akár szalagokkal, piros bogyókkal, vagy nyírfalevéllel díszbe öltöztethetjük.

A konyhánkat se hanyagoljuk el az őszi dekoráláskor, készítsünk olyan díszeket, melyeket a konyhaasztalra vagy a munka befejeztével a pultra tehetünk, esetleg a konyhai polcokat is díszíthetjük. A fűszereket nemcsak ételízesítésre használhatjuk, formájuk, színük és illatuk miatt koszorút, faliképet, asztali dekorációt is készíthetünk belőlük. Egyszerű üvegvázát is megtölthetünk különböző fűszerekkel, szárított magvakkal, csipkebogyóval, de tehetünk bele fenyőtobozokat, fénymagot is soronként rakva.

A konyhaasztalra tehetünk üvegtálra fűszer rudat. Pálcára fűzzünk fel szárított citromkarikákat, babérlevelet, csillag ánizst, aszalt almát, szilvát, narancsot, fahéjat, vagy amit éppen találunk a konyhában.

Az évszakok változásakor újítsuk a dekorációt lakásunkban, így közérzetünk is kellemesebb, és a kevésbé napfényes időjárás miatt hangulatunk is derűsebbé válik.

Fotó: pinterest.com

További cikkek hasonló témában

Matracmustra
Kevés olyan tevékenység van az életünkben, amit...
Kreatív térelválasztók

A térelválasztó lényege, hogy határoló funkciót lásson el falak...

Kicsi a fürdőszoba?

Mini kád és zuhanyzó ötletek kis fürdőszobába. A mini fürdőkádak...

A színek világa

A színeknek óriási irodalma van, ezért nem célunk...

Hozzászólások