Jelenlegi hely

Az ősz több mint 50 árnyalata

Az ősz több mint 50 árnyalata

Harmonikus színtársítások lakberendezéshez, dekorációhoz, öltözködéshez.

– Az ősz egy második tavasz, amikor minden levél virággá változik – Albert Camus Nobel-díjas francia író és filozófusnál aligha lehet tömörebben, kifejezőbben megfogalmazni az ősz szépségét. Minden évszaknak megvan a maga jellegzetes hangulata; a tavasz a friss, üde színeket élteti, nyáron tudunk a legszínesebben öltözködni, télen pedig a kinti szürkeséget, egyhangúságot tudjuk pezsdítő színekkel ellensúlyozni.

Az ősz a színtársításokat tekintve valóságos kincsesbánya.

Ha utcai öltözékről beszélünk, ősszel lehet a legjobban divatozni, vagyis a legváltozatosabban öltözködni. A réteges öltözködéshez nem árt némi stílusérzék, az már fél siker, ha a színeket jó érzékkel tudjuk egymáshoz társítani. Érdemes a színekkel kísérletezni, egy-egy új ruhadarabbal is felfrissíthető az őszi ruhatár. Az alábbi színsémák – színtársítások – öltözködéshez, lakberendezéshez, dekorációs kellékek összehangolásához nyújtanak segítséget.

Az akáclilától a fókabarnáig

Három alapszín van, amely nem keverhető ki más színnel, a sárga, a kék és a piros – ezekből keverhető ki a többi szín. Elképesztő mennyiségű színárnyalatot tart számon a nyomda- vagy a divatipar! Az amerikai Pantone cég a világ színfelelőse, az általa kimunkált színrendszert számos területen használják. A Pantone színskála több mint ezer színt tartalmaz, minden színárnyalathoz egy kód tartozik. Érdemes megnézni az angol-magyar online színszótárt, amelyben megtalálható a viszonylag könnyen beazonosítható farkasszürke vagy akáclila árnyalat éppúgy, mint a kevésbé használatos vaddisznószín vagy fókabarna.

Színsémák: Design Seeds®
Forrás: Életszépítők

További cikkek hasonló témában

Tippek és tanácsok lakberendezési szakértőnktől
Akár állítasz karácsonyfát, akár nem, a kézzel...
Húsvéti kézműves őrület

Tojás nélkül nincs húsvét, és ami még igaz, hogy az egyedi...

Fürdőszoba különlegességek

Az alábbi válogatásban különböző helyszíneken a világ minden...

A harmonikus hófehér
A modern konyha fogalma a 19. század vége óta, a...

Hozzászólások