Jelenlegi hely

Az óriásposzter reneszánsza

Az óriásposzter reneszánsza

Talán még emlékszünk azokra a borzalmas papír poszterekre, amik a 80-90-es évek nagy slágereiként ott díszelegtek a „nagyszobák” (értsd mai nappali) falain.

Talán még emlékszünk azokra a borzalmas papír poszterekre, amik a 80-90-es évek nagy slágereiként ott díszelegtek a „nagyszobák” (értsd mai nappali) falain. Feltétlenül olyan helyiségben kaptak helyet, ahol a vendégek is megcsodálhatják - na, nem mintha nekik nem lett volna ugyanilyen, vagy nagyon hasonló, hiszen a minták meglehetősen korlátozottak voltak. Nekünk például volt tengerparti pálmafás, rózsaszín virágos alpesi és talán valami piros muskátlis, szintén alpesi házikós csoda. Emlékszem, úgy volt felragasztva a falra, hogy a fehér szegélyre rátakarjon a kép széle, ettől aztán csodásan domborodtak az illesztések, gyönyörű összhatással...

Nos, ezek a poszterek (szerencsére) a rendszerváltással és a vasfüggöny leomlásával a múlt homályába vesztek. Azt hiszem, ott vannak jó helyen!

Hála a nyomtatási technológiák és anyagok igen gyors ütemű fejlődésének, ma már olyan poszterek, hagyományosan felragasztható és öntapadós tapéták vannak, amik nyomokban sem emlékeztetnek a retro csodákra. A kínálatról nem is beszélve! Nálunk minden kép rendelhető poszterként vagy tapétaként is.

A poszter vagy a tapéta azért is lehet jó választás, mert a hordozó nagyon vékony és idomul a falsíkhoz, így aztán íves falaknál ideális megoldás, és egész más hangulatot kölcsönöz az enteriőrnek. Például mint egy ablak a világra, amin csodás kilátás  tárul elénk a város közepén is, vagy a kedvenc helyünkön  érezhetjük magunkat nap mint nap.

Normál vagy öntapadó tapéta?

Normál tapéta:  Prémium minőségű, német gyártmány, 100% textil, PVC mentes! Kellemes tapintású strukturált felületű. Hagyományos tapétaragasztóval kell felhelyezni a falra, ezért javasoljuk, hogy festő-mázoló szakember végezze el a tapétázást. A nyomtatást UV álló pigmentes festékkel végezzük.

Két felület közül választhatsz:

- festett vagy
- szemcsés mintázat

Öntapadó tapéta: Ezt a típust egyrészt azoknak javasoljuk, akik maguk szeretnék felragasztani az egyedi nyomtatott tapétát egyszerűen, költség nélkül, továbbá ez a tapéta használható ajtólap, bútor és egyéb tárgyak dekorálására is.

Az öntapadó vinil tapéta 3 felülettel rendelhető:

- Szemcsés: enyhén fényes, szemcsézett strukturált felület.

- Festővászon: akár az igazi festővászon! Textilhatású felület.

- Bőr: valódi bőr hatású felület létrehozásához. Exkluzív megjelenést adhatunk az ajtólapnak, bútornak, de akár a falon is remekül mutat.

A nyomtatott tapétát 72 cm (normál) és 65 cm (öntapadó) széles szegmensekre vágva szállítjuk tekercsben.

A poszter elérhető méretei a választott papírtól függ bővebb info.

További cikkek hasonló témában

Belső lépcsők
Belső kétszintes családi házak, lakások...
Télikert, a házi oázis
A napfényes, csupaüveg helyiség olyan hatást...
Ötletek húsvétra

18 különleges tojásdíszítési technika.

Csinosítsuk otthonunkat évszak szerint

A karácsonyi időszak után a legtöbben ilyenkor tavasszal...

Hozzászólások