Jelenlegi hely

Ami a lurkót körülveszi

Ami a lurkót körülveszi

A gyerekek birodalma nemigen hasonlít a miénkhez – egy kis mesevilág, melyben minden bútor igyekszik a hangulathoz hozzájárulni. Persze, a kamaszok szobája egy kicsit más. Milyen bútort válasszunk?

A gyerekszoba kialakítása elsősorban a szülők feladata – egy kisgyermek még nem tudja, mire lenne igénye, de később már meg tudja mondani, mi az, ami tetszene neki. Egy kisbaba szobáját egyszerűbb kialakítani: rácsos kiságy és komód biztosan kell a pelenkázáshoz, valamint egy praktikus gardrób sem árt. Uniszex színben igen mutatós lehet egy babaszoba, ráadásul a juhar-fehér színpárosítású bútorokhoz később normál méretű gyerekágyat is tudunk venni. Kellemes árnyalatok, melyek a legtöbb szobaszínhez jól illenek.

Külön vásárolnánk gyerekbútorokat, vagy akár egyszerre is beszereznénk őket, egységes összképet teremtve a szobában? Utóbbira van lehetőség az elemes bútorokkal. Érdemes rájuk szavazni, mivel így minden szükséges gyerekbútort egyforma stílusban és színben beszerzünk. A barátságos, otthonos hangulatot garantálják a kellemes juhar alapszínű, ám zöld, tengerészkék vagy narancssárga frontrészekkel élénkített gyerekbútorok – kedves összhangot teremtenek a helyiségben. Nagyobbak birodalmába viszont a felnőttesebb színvilágú, lime sárga-fehér és vad juhar, esetleg juhar és zöld vagy a sonoma tölgy-szürke antracit párosítású bútorok lehetnek ideálisak.

Az egyszerű megjelenésű vagy éppen kifejezetten modern gyerekbútorok természetesen külön is megvásárolhatók. Gyerekágyak számos változata vár ránk: a juhar alapszínű, színes ágyneműtartós fiókokkal és tárolókkal ellátott (vagy hozzájuk utólag rendelhető) modellek minden szobát feldobnak, ráadásul remek pakolóhelyet rejtenek. Az oldaltámlával készült ágyak fokozott védelemről gondoskodnak és alul kihúzható pótágy is járhat hozzájuk.

Egy igazán gyerkőcös fekhelyre vágyunk? Versenyautót formázó vagy hercegnői hintóra emlékeztető, lakkozott MDF-lapos gyerekágyak közül is választhatunk, amelyek nemcsak formára, színvilágukat tekintve is csábítóak! A színes részletekkel gazdagított ágykeretek mellett persze kellemes fa árnyalatú, bútorlapos modellek is vannak, és olyan fotelágyat is beszerezhetünk a szobába, amely összehajtogatás után divatos fotelként szolgál: huzata lehet pamut, textilbőr és vízlepergetős is.

Megvan már a gyerekszoba terébe az íróasztal? Író- és számítógépasztal egyben szinte minden modell, leszámítva a kisebbek számára ideális, színpompás – lányos és fiús színekben is kapható -, dönthető asztallapos íróasztalokat, melyeknek magassága is állítható.

A kisiskolások szobájában remekül mutató, zöld-kék-narancs színű fiókokkal, ajtókkal készült író- és számítógépasztalok többféle variációban is a miénk lehetnek – ha csak kis asztallapra és egy fiókra van szükség, az is megoldható, de általában praktikusabbak a több pakolóhellyel ellátott modellek.

Ugyancsak többféle kialakításban kaphatók a felnőttek szobájába is kiváló bútorlapos íróasztalok, számítógépasztalok: kellemes fa árnyalataik miatt könnyen passzolnak majd a már meglevő bútorokhoz. Fenyőbútorok mellé szintén számos fenyő íróasztalból választhatunk! Nem minden asztalhoz jár azonban fiókos rész, így a fiókos konténerek választéka igen jól jöhet számunkra.

A jó íróasztal mellé megfelelő forgószék is dukál. Az asztalok és a bútorok stílusa mellé könnyen passzolhat a szék, ha odaillőt választunk. Egy – többféle színben kapható – szövet ülőfelületű, műanyag vázas forgószék mindig jó választás lehet, de ha egy sportosabb vagy divatosabb modell mellett döntünk, az is tökéletes.

A szövettel borított modellek a legkülönfélébb változatokban lehetnek a miénk, membrán, hálós háttámlával vagy kétféle színben, sőt akár teljesen feketében, felnőtteknek való külsővel is.

Ugyanez igaz a textilbőrrel bevont forgószékekre: az egyszerűbb megjelenésűek elegánsak, a kagylóformájú forgószékek divatosak, de válogathatunk bőven a trendi külsejű, mintás karfa nélküli vagy akár pink és fehér, krómozott acél lábas ifjúsági székekből is. A kisebbek a textilbőr bevonatú, állat- vagy mesefigurás háttámlával készült modellekért lesznek oda!

A gyerek forgószékek megjelenéséhez a gázliftes magasság állítás és az elegáns csillaglábak – feketében vagy krómozott acélban – további pluszt adnak.

Sokat dobna a gyerekszobán a dekoráció? Válasszunk fali képeket a csemete ízlésének megfelelő témában. Régi autókért vagy autóversenyzőkért rajong? Mesehősökkel díszítenénk a szobáját, vagy a kedvenc filmszereplőivel? Bármelyiket megtehetjük a többféle változatban rendelkezésre álló fali képekkel!

További cikkek hasonló témában

Konyha kompozíciók divatos könnyedséggel

A hagyományos konyhák kora, ahol külön van az étkező, nappali, már...

Mozaik csempe
Az olasz dizájnerek soha nincsenek híján az...
Mosogatótálca

Rozsdamentes acél mosogatótálca
A rozsdamentes acél...

Hozzászólások