Jelenlegi hely

A varázslatos üveg

A varázslatos üveg

Az üvegnek, az üvegből készült tárgyaknak a kezdetektől fogva nagy hatásuk és vonzerejük volt az emberekre.

Az üvegnek, az üvegből készült tárgyaknak a kezdetektől fogva nagy hatásuk és vonzerejük volt az emberekre.

Hasznosságuk mellett legalább ugyanolyan fontos szerepet játszott széles forma- és színviláguk is. Az üveg mint anyag mindig is izgatta az alkotó ember fantáziáját. A lángokból és az emberi képzelőerőből, valamint a kreativitásból született üvegtárgyak életünk mindennapi részévé váltak.

Az elmúlt években egyre inkább jelentkezett az igény a kulturált lakberendezés iránt.

Az üvegművészetben reneszánszát éli a Tiffany- és ólomüveg-technika. Ugyancsak széles érdeklődésnek örvend az üvegfestés, a fusing –technika és a mozaikképek készítése. A fenti eljárásokkal készített termékek iránt nőtt az érdeklődés. Ezzel párhuzamosan nő azoknak a száma is, akik késztetést éreznek magukban, hogy alkotó képességüket, szépérzéküket környezetükkel is megismertessék. Egy szecessziós stílusú, saját kezűleg elkészített Tiffany lámpa vagy ékszertartó dobozka nemcsak az alkotónak hanem a környezetének is örömet okoz.

Ma már nálunk is – a megfelelő szakkereskedőt felkeresve – a technikák, anyagok, felszerelések és gépek széles skálájából válogathat az érdeklődő. Lehetőség van – megbízható szakember irányítása mellett – tanfolyamokon részt venni - hisz mint minden mesterségnek, az üvegművesség különböző válfajainak is megvannak az apró de fontos mesterfogásai.

Reméljük, e pár sorral és a képek segítségével sikerül a még alvó tehetségek érdeklődését is felkelteni e csodálatos művészeti ág iránt.

További cikkek hasonló témában

Ha túl kicsi a fürdőszoba...
Néhány megoldással változtathatunk a nem...
Variációk egy témára
A fürdőszoba berendezésekor igazán jó...
Semleges színű gyerekszoba ötletek

Sok szülő tanácstalan a gyerekszoba uralkodó színét illetően,...

Kényelmes karfások - A lakberendező válaszol
Füles fotel, karfás fotel, masszázs fotel…széles...

Hozzászólások