Jelenlegi hely

A harmonikus hófehér

A harmonikus hófehér
A modern konyha fogalma a 19. század vége óta, a vezetékes víz, az elektromos áram és gáz bevezetése óta létezik. A mai, modern, tervezett konyháknál a bútorok, a gépek, a burkolatok és a világítás együtt befolyásolják a kényelmet, amely sokat elárul az ott élők életmódjáról is. A helyiség nagyobb alapterülete határozza meg a komfortfokozatot.
A horizontális osztású, minimalista ihletésű, szupermodern egysoros tágas konyha harmonikus, nyugodt hangulatot áraszt. Ötletes a berendezése és praktikus a színválasztása.

Az önmagában is különleges helyiséget egyedi hangulatú konyhabeépítéssel - hosszú munkalappal – oldották meg. Szinte úgy érezzük, hogy nincs befejezve a helyiség, hiszen a gerendákat meghagyták eredeti állapotukban és belógattak két hosszú vezetéken lógó villanyégőt. Ezek a megoldások nem öncélú lakberendezői fogások, ezekkel az apró trükkökkel is a minimalista stílust hangsúlyozzák a konyhában. Mivel kevés a hely a nagyobb felső szekrényhez, így inkább praktikus polcokat szereltek fel. Mindegy, hogy kicsi vagy nagy a konyha, ez a megoldás mindenképpen rugalmas. A kerekeken gördülő szigeten sok, gyakran használt dolgot kézközelben tárolhatunk, a térben szabadon álló egységek variálhatók. A fehér-fa színpáros egyszerű, ugyanakkor modern és barátságos atmoszférát teremt. A tisztaságot sugalló fehér színhez elég néhány élénkebb szín felbukkanása a térben, amik praktikusan variálhatóak is, hiszen így sűrűn, - kevés pénzből – gyakran megújíthatjuk konyhánkat.

A jól használható praktikus konyha, elsődleges szempontja a tökéletes működőképesség. Hogy ez megvalósulhasson, ismernünk kell a munkafolyamatok sorrendjét, helyigényét, az ehhez szükséges berendezési tárgyak eszközök méretét, így alkalmazkodva a lehetőségekhez és az adottságokhoz igyekeznünk kell az ezekkel kapcsolatos szabályokat betartani. A helyes méretezés és sorrend megkönnyíti a munkát. Egy jól működő konyhában fontos szerepe van a többfunkciós daraboknak, az apró részletek azok amik igazán használhatókká teszik ezt a megoldást.  A gyártók ma már komplett gépcsaládokat terveznek, melyek azonos vonalvezetésükkel egységes stílust teremtenek.

Szakértő:
Bezzeg Boglárka
lakberendező
Tel.: (06 30) 513 1521
E-mail: boglarkabezzeg@gmail.com

További cikkek hasonló témában

Az énekes fürdőszobája
A torontói sztárdesigner, Yanic Simard a neves...
Kis helyigényű L-alakú konyha

Egy kis konyhát is lehet kényelmessé...

Glamour tükrök

A tükör az egyik legrégebbi kiegészítőnk, már az ókorban is...

Hozzászólások