Jelenlegi hely

A 2014-es év színe a ragyogó orchidea

A 2014-es év színe a ragyogó orchidea

Kihirdette a 2014-es év színét a Pantone színtechnológiai vállalat. A cég minden egyes év színét gondos mérlegelés és kutatómunka után választja ki. Az  évi trendszín, a Radiant Orchid (18-3224), azaz az orchidealila, a fukszia és a lila harmóniája, rózsaszín felhangokkal. Önbizalmat sugall, magával ragad és elcsábít.

A Pantone minden évben kihirdeti az év színét, mely azonban nemcsak a divat tekintetében számít irányadónak, de a dizájn minden területén érvényesül, a lakberendezést is beleértve.

A Radiant Orchid fantázianevet viselő szín, a Pantone 18-3224-es kóddal rendelkezik. Az orchideákra igazán jellemző, hogy nem egyetlen színárnyalat kölcsönzi színét egy-egy virágnak. Sőt, még egy szirmon belül is számtalan színárnyalat különböztethető meg, együtt tökéletes színharmóniát alkotva.

Leatrice Eiseman, a Pantone Color Institute igazgatójának szavait idézve: „Ez egy kicsit különc szín és nem is alapszín, ez felhívás az újításra. A lila színek családja kreatív dolgok készítésére sarkall”.

A különleges szín és a hozzá hasonló árnyalatok otthonodba is hasonló hangulatot csempészhetnek! Ez a hangsúlyosan női szín nem csak rajtunk, de körülöttünk is nagyon szépen tud mutatni, csak nem szabad túlzásokba esni vele. Egy fal, egy kép vagy akár egy csokor virág is csodákat képes tenni a lakásunkban.

Apró kiegészítőkön is megjelenhet egy-egy hasonló szín. A vibráló színekben pompázó orchideák önmagukban is képesek feldobni a lakás egyes részeit. Az egyszerűbb formákat is különlegessé teszik a hasonló árnyalatok.

A lakástextilek, tapéták, bútorszövetek közt is hangsúlyosabb lesz a lilás szín ­ komplementer szín az olívazöld, a mélyzöld, türkizzel, sárgával párosítva élénk hatást kelt. Azonban nem árt vigyázni, hogy a színkombinációk ne keltsenek túl tömény benyomást, és megmaradjon a kifinomultság - ha a bútorok hasonló árnyalatúak, a fal semmiképp se legyen.

Fotó: www.pinterest.com

További cikkek hasonló témában

Nyugodt enteriőr

A pultra ültetett csap egyszerű és praktikus kivitelezésű.

Folyékony textiltapéta - Kölcsönadtam a takarómat a falnak

Nekem is ilyen kell! - hangzott a felkiáltás a mintateremben egy...

Hódító terek: a lakófürdő I.

Volt valaha, nagymamáink, fiatalabbaknak dédnagymamáink idejében a...

Színes kreatív konyha-ötletek

Amikor a felújítás a konyhához ér, a legtöbb ember szeretne valódi...

Hozzászólások