Jelenlegi hely

Zöldélmény a lakásban

Zöldélmény a lakásban

Üvegedényben nevelt dísznövények. Tippek florárium készítéséhez.

Miniatűr terráriumot (floráriumot) kialakíthatunk dekoratív öblös díszüvegben, vázában, gömbakváriumban, és kifejezetten erre a célra gyártott állítható vagy fellógatható üvegedényben is; háztartásban fellelhető közepes, nagyobb befőttes üvegek is alkalmasak növények neveléséhez, de akár használaton kívüli üveg teáskannát is hasznosíthatunk erre a célra. Egyes növényfajták kifejezetten kedvelik az üvegházi körülményeket; fontos, hogy hasonló igényű növényeket társítsunk egymás mellé. Alapvetően kétféle floráriumot különböztethetünk meg: esőerdő típusút és sivatagit – a növényeket eszerint célszerű összeválogatni.

A terrárium felépítése

Faszenet nem feltétlenül kell az üvegbe tenni, kisállat kereskedésben beszerezhető. A párás közeget igénylő, kedvelő növényeket fedeles üvegedénybe is telepíthetjük.

Az üveg aljára helyezzük a kavicsokat, erre kerüljön a faszén, majd a virágföld (a legjobb a tőzeges földkeverék). A földre is szórhatunk zárásként kavicsot, dekorkavicsot, díszítőelemeket, apró figurákat is tehetünk a növények közé.

A terráriumban fejlődő növényeket nem szabad túlöntözni, a párát kedvelő növényeket naponta spricceljük. Ne tegyük tűző napra az edényt, mert a növények megéghetnek.

Nézzünk néhány inspiráló megoldást..

Fotó: www.jacekpartyka.com, Etsy, plantsinmind boltja, www.littleprojectiles.com, www.littleprojectiles.com, Etsy, vertplussauvage boltja (műnövényekkel)
Forrás: Életszépítők

További cikkek hasonló témában

Kerti zuhany
A júniusi hónap hivatalosan is a nyár kezdete,...
Kerti tároló
Akár a kerti szerszámokat szeretnénk elrejteni,...
Színek a kertben
A színes lombú növények nagy előnye a virágos...
Kavicsok és görgetegek

A kertépítészetben fontos szerepet töltenek be a különböző színű...

Hozzászólások