Jelenlegi hely

Térkövekből épített életérzés

Térkövekből épített életérzés

Győzelem az 5. Magyar Kertépítő Versenyen.

Amikor 1991-ben pár fővel elindítottuk cégünket, két célkitűzésünk volt. Egyrészt olyan meghatározó vállalatnak vizionáltunk a KK Kavics Beton Kft-t, amely jelentős piaci részesedéssel rendelkezik a térburkolók piacán.

Kitartó munkánknak, tisztességes üzletpolitikánknak és megbízható termékeinknek köszönhetően ma már hangsúlyos szerepünk van e területen. Másfelől igyekeztünk folyamatosan igazodni a gyorsan változó igényekhez. Filozófiánk szerint nem elegendő „csupán” térburkoló rendszereket árusítani, hanem a kövekkel együtt életérzést, harmóniát kell átadnunk vásárlóinknak.

Hiszünk benne, hogy a köveknek lelke van. Képesek kifejezni egy-egy stílust, miközben megfelelnek az esztétika és funkcionalitás követelményeinek is.

Önmagukban, egy raklapra felhalmozva azonban sosem érvényesülnek úgy, mint végleges környezetükben. Éppen ezért örülünk minden olyan alkalomnak, amikor termékeink természetes világukban mutatkozhatnak be.

Nagyszerű lehetőséget teremtett erre a Magyar Kertépítők Országos Szövetsége, amely idén ötödik alkalommal rendezte meg a Magyar Kertépítő Versenyt. Céljuk a kertkultúra népszerűsítése hazánkban.

A megmérettetésen részt vett Maros Krisztián, a Prime Garden vezetője, valamint Szucsik Attila, a Biotó Kft. munkatársa, akiknek cégünk biztosította a térburkoló elemeket.

Örömünkre szolgál, hogy a kertépítésben járatos párosnak sikerült kreatív módon felhasználnia termékeinket. Munkájuk győzelmet ért. Teljesítményükhöz szívből gratulálunk!

Az elismerés különösen értékes annak fényében, hogy rangos szakértő bizottság döntött a helyezésekről. A zsűrit az alábbi tekintélyes szakemberek alkották:

- Szabó József - Főkert Nonprofit Zrt., vezérigazgató, a zsűri elnöke

- Balogh Péter István, PhD, DLA – BCE Tájépítészeti Kar, Kert és Szabadtértervezés Tanszék Tanszékvezető Helyettes, Docens

- Dezsényi Péter – Főkert Nonprofit Zrt., kutatási-fejlesztési főtanácsadó, okleveles kertészmérnök,

- Vera Di Enzi – University of Natural Resources and Life Sciences, Vienna, kutató, tájépítész mérnök

A győztes párost két szempont vezérelte munkájuk során. Egyrészt olyan egyedi kertet szerettek volna a nagyközönség elé tárni, amely nemcsak szemet gyönyörködtető és hangulatos, de egyúttal élhető és a mindennapok során is használható. Amelyben a látvány és a funkcionalitás összképe megdobogtatja az emberek szívét. Másrészt fontosnak tartották, hogy alkotásukban visszaköszönjön a tájképi jelleg, amelyet fürdőtóval és hangulatos vízeséssel valósítottak meg.

Eredményük egyúttal a mi szemléletünket is tükrözi: valódi értéket képviselő, változatos módon felhasználható térburkolókat kínálunk vásárlóinknak elérhető áron. Olyan köveket, amelyek izgalmasak, a kertépítésben jól használhatók, és amelyeket bárki könnyen el tud képzelni a saját otthonában is.

Megkérdeztük Krisztiánt és Attilát is, hogy mely tulajdonságokat tartják termékeink legnagyobb erényeinek. Jó volt hallani, hogy válaszukban megemlítettek szinte minden olyan jellemzőt, amelyek alapján térköveinket fejlesztjük. A két szakember szerint a KK Kavics Beton termékek kiváló minőségűek, ugyanakkor remek ár-érték arányt képviselnek a többi gyártó kínálatával szemben. Formaviláguknak és textúrájuknak köszönhetően egyaránt könnyen beilleszthetők a modern és a tájképi környezetbe is.

Természetesen nem kell senkinek kertépítőnek vagy építészmérnöknek lenni ahhoz, hogy a térburkoló elemeinket változatos módon felhasználja. Reményeink szerint a KK Kavics Beton térkövei bebizonyítják, hogy egy kert nem csupán gondozott gyepből állhat, a közepén néhány fával és virággal. Térburkolóink széles választékából szinte minden egyedi elképzelés megoldható, miközben az esztétika találkozik a funkcionalitással.

1053 Budapest, Ferenciek tere 2.
Információ: (+36-30) 535-8541 • (+36-30) 535-8542 • (+36-30) 535 85 43
Fax: (+36-29) 547-285 • E-mail: megrendeles@kavicsbeton.hu
www.kavicsbeton.hu

További cikkek hasonló témában

Óriási egészségügyi kockázatot jelenthet
Több száz ember ivóvizét is elszennyezheti egy...
Kertünk váza, az ágyásszegély
Ha azt a feladatot kaptuk kamaszkorunkban, hogy...

Hozzászólások