Jelenlegi hely

Tavaszi zöldségeskert a Pálmaház Kertészettől

Tavaszi zöldségeskert a Pálmaház Kertészettől

Mindenki szereti a piacon vagy hipermarketben vásárolt zöldségeket. De aki kertes házban lakik az saját maga is megtermelheti ezeket a zsenge, gazdag vitaminforrásokat!

A gödöllői Pálmaház Kertészetben széles választékban kaphatók a különböző vetőmagok. Csak egy kis részt kell leválasztani kertünkben, és lehet tavasztól ültetni a zöldségeket. Erre két mód van, vagy szabadföldbe vetjük a magot, vagy palántázunk.

A zöldségek szabadföldi magvetésének időpontját a talajszerkezet és az időjárási körülmények határozzák meg. A gyorsan felmelegedő homoktalajoknál korábban és kicsit mélyebbre vetünk. Március elején vetjük (ha már a talaj hőmérséklete és nedvességtartalma lehetővé teszi) a sárgarépát, petrezselymet és zöldborsót. Március közepén, amikor a talaj már 5-8 Celsiusra melegedett lehet vetni a káposztaféléket, hagymákat, céklát. A vetés mélységét meghatározza a vetőmag mérete, a csírázás időtartama, és a talaj szerkezete valamint nedvességtartalma.

Palántázásról akkor beszélünk, ha a növényünk magját nem a végleges helyére, hanem egy számára védettebb helyre vetjük. Az így kikelt növényt világos és meleg helyen tartsuk. Palántázással a tenyészidőt rövidítjük le, előrébb hozva a szedési időpontot. A megerősödött palántáinkat a fagyok elmúltával ültethetjük ki a szabadföldbe.

Pálmaház Kertészet

cím: 2100 Gödöllő, Martinovics Ignác u. 2/a.

Telefon: 06 20 415 00 63

Nyitva tartás: H-SZ: 8-18, V: 9-16

web: www.palmahazkerteszet.hu

Social: www.facebook.com/palmahazkerteszet

További cikkek hasonló témában

Kikapcsolódás a kertben
Ugye Ön is szívesen fogyasztaná a reggelijét a...
Szárazságtűrő kertek

Takarékoskodjunk a vízzel, és alakítsuk ki úgy a kis kertünket,...

Hozzászólások