Jelenlegi hely

Pihentető kert elfoglalt emberek számára

Pihentető kert elfoglalt emberek számára

Két évvel ezelőtt csupán egy óriási fa volt megtalálható ebben a kertben. Az ilyen természetes "bútort" a tervezésnél sohasem becsülik alá.

Különösen nagy hangsúlyt fektettek a monumentális tölgyre, amely uralta a kertet. Ő volt a kezdet, úgy rendezték, hogy minden oldalról meg lehessen csodálni.

Nyáron levelek borítják, melyek árnyékot adnak, télen az ágak festői árnyékokat hoznak a nappaliba és az ebédlőbe. A kert összhangban áll az egész házzal.


A kertet két részletre osztották: az utcai oldalról és a bejárati kaputól egy kaviccsal borított területet hoztak létre. Könnyen rendben tartható, mert nem kell füvet nyírni, a kis szürke kavicsok ragyogó hátteret jelentenek az ezüst-zöld yucca, azáleák és magnóliák szépségének.

A tujákkal nem akartak túlozni, ezért megfontoltan ültették. Az azálea háttere magyal és boróka bokor lett. Tavasztól kezdve a fagyokig, mindig virágzik valami.


A terasz közepén egy kőből épült tó található. A konyha és étkező eléréséhez át kell menni az udvaron, ahol egy kőből készült gránit asztal és kézzel készített grillsütő található.


A kert úgy néz ki, mintha már több évtizede így állna, pedig csak két éve készült. Nagyméretű növényeket importáltak, hogy a tulajdonosnak ne kelljen várnia.

Forrás: Weranda

További cikkek hasonló témában

Csillapítsa kertvágyát!

Gardenexpo kerti életmód kiállítás és vásár - 2013. március 22-23-...

Játszótér a kertben - saját kezűleg

Amennyiben biztonságos játszóteret keres a gyermekének, akár a...

Biotár V. Országos Öko Expo és Bio Fesztivál

2012. június 8-10.
Velencei-tó – Gárdony – Sport Beach
...

Fűszernövények tartósítása
Szárítás céljából, téli felhasználásra a leg­...

Hozzászólások