Jelenlegi hely

Ötletes házi madáretetők

Ötletes házi madáretetők

Madáretetők elhelyezése a legnagyszerűbb módja annak, hogy élvezzük a vadon élő állatok közelségét. Néhány stratégiailag elhelyezett etető lehetővé teszi, hogy megtapasztalhassuk a madarak közelségét személyesen.

Néhány stratégiailag elhelyezett etető lehetővé teszi, hogy megtapasztalhassuk a madarak közelségét személyesen. Nem feltétlenül kell vásárolnunk drága madáretetőt, könnyen készíthetünk mi magunk is. Csupán egy kevés ráfordított idő, és máris gyönyörködhetünk a látványban.

Elegendő egy tányér és egy csésze, ami akár hibás is lehet. Ki kell fúrni az aljat és a poharat, hogy össze tudjuk kapcsolni a kettőt. A tányér megvédi a madarat az esőtől, naptól, mint egy esernyő.

A kettő kombinációját másképpen is elhelyezhetjük. Itt a teáscsésze úgy néz ki, mintha az étel ömlene az adagolóba, ami jelenleg a csésze alja.

Régi borosüvegeket is átalakíthatunk gyönyörű madáretetővé. Az alap itt is lehet akár egy csészealj. Az üvegek oldalán óvatosan lyukat fúrunk, hogy a magok ki tudjanak potyogni.

Bármely mezőgazdasági üzletben lehet vásárolni önetetőt, amit egy befőttesüveg és tányér felhasználásával kitűnő madáretetővé formálhatunk.

Újrahasznosított termékekből is létrehozhatunk etetőt. Egy régi rendszámtábla egyedi etetőt varázsol elénk.

Akár a régi cipőnket is elhelyezhetjük a fa törzsén, hálás kis lakók költözhetnek bele.

A régi bevált műanyag flakon és fakanál felhasználásával a gyerekek is könnyen etetőt tudnak varázsolni a látogatóknak.

A másik gyerekek által könnyen elkészíthető etető egy régi tejes dobozból készült, melyet akár le is festhetnek a gyerekek. Érdemes egy fakanalat vagy ágat keresztülszúrni, hogy könnyen leszálljanak a madarak.

Egy régi teáskanna kitűnő fészkelőhelyet biztosít a madaraknak, mely igazán egyedi ötletnek minősül.

A tűzifa is kialakítható etetőnek, mely teljesen természetes, és beleolvad a környezetbe. Az egyik felén ki kell mélyíteni, hogy a magok elhelyezhetőek legyenek benne, és akár egy lánccal a fára felakasztható.

Az etetés fontossága mellett az itatásra is gondoljunk, ezért gondoskodjunk madáritató kihelyezéséről is.

Forrás: Diy & Crafts

További cikkek hasonló témában

Termesszünk fűszernövényeket!
A fűszerkertek lakói kis helyet igényelnek, s...
Kerti emelt ágyások

Kreatív megoldások a könnyebb ültetés érdekében. Az emelt ágyások...

Őszi teendők a kertben: évelő virágok ültetése

Ősszel is sokféle és változatos kerti teendővel kell szembenéznünk...

Hozzászólások