Jelenlegi hely

Ötletes házi madáretetők

Ötletes házi madáretetők

Madáretetők elhelyezése a legnagyszerűbb módja annak, hogy élvezzük a vadon élő állatok közelségét. Néhány stratégiailag elhelyezett etető lehetővé teszi, hogy megtapasztalhassuk a madarak közelségét személyesen.

Néhány stratégiailag elhelyezett etető lehetővé teszi, hogy megtapasztalhassuk a madarak közelségét személyesen. Nem feltétlenül kell vásárolnunk drága madáretetőt, könnyen készíthetünk mi magunk is. Csupán egy kevés ráfordított idő, és máris gyönyörködhetünk a látványban.

Elegendő egy tányér és egy csésze, ami akár hibás is lehet. Ki kell fúrni az aljat és a poharat, hogy össze tudjuk kapcsolni a kettőt. A tányér megvédi a madarat az esőtől, naptól, mint egy esernyő.

A kettő kombinációját másképpen is elhelyezhetjük. Itt a teáscsésze úgy néz ki, mintha az étel ömlene az adagolóba, ami jelenleg a csésze alja.

Régi borosüvegeket is átalakíthatunk gyönyörű madáretetővé. Az alap itt is lehet akár egy csészealj. Az üvegek oldalán óvatosan lyukat fúrunk, hogy a magok ki tudjanak potyogni.

Bármely mezőgazdasági üzletben lehet vásárolni önetetőt, amit egy befőttesüveg és tányér felhasználásával kitűnő madáretetővé formálhatunk.

Újrahasznosított termékekből is létrehozhatunk etetőt. Egy régi rendszámtábla egyedi etetőt varázsol elénk.

Akár a régi cipőnket is elhelyezhetjük a fa törzsén, hálás kis lakók költözhetnek bele.

A régi bevált műanyag flakon és fakanál felhasználásával a gyerekek is könnyen etetőt tudnak varázsolni a látogatóknak.

A másik gyerekek által könnyen elkészíthető etető egy régi tejes dobozból készült, melyet akár le is festhetnek a gyerekek. Érdemes egy fakanalat vagy ágat keresztülszúrni, hogy könnyen leszálljanak a madarak.

Egy régi teáskanna kitűnő fészkelőhelyet biztosít a madaraknak, mely igazán egyedi ötletnek minősül.

A tűzifa is kialakítható etetőnek, mely teljesen természetes, és beleolvad a környezetbe. Az egyik felén ki kell mélyíteni, hogy a magok elhelyezhetőek legyenek benne, és akár egy lánccal a fára felakasztható.

Az etetés fontossága mellett az itatásra is gondoljunk, ezért gondoskodjunk madáritató kihelyezéséről is.

Forrás: Diy & Crafts

További cikkek hasonló témában

Levéltetű elleni védekezés háziszerekkel
Egészen kétségbeesetten mentem be kedvenc...
Kerti medencék
Vásárláskor azonban érdemes alaposan átgondolni...
Kerti sakk

A sakk: a küzdeni akarást és a józan logikát tökéletesíti,...

Tavaszváró dekortippek

Bár még csak február közepén járunk, a lakásban már megidézhetjük...

Hozzászólások