Jelenlegi hely

Ősszel pompázó virágok kavalkádja

Ősszel pompázó virágok kavalkádja

A virágoskerteket nemcsak tavasszal és nyáron lehet élvezni. Megfelelő növényeket ültetve ősszel is hozzájuthatunk a lélekemelő látványhoz, amivel egy kicsit meghosszabbíthatjuk a nyár hangulatát is.

Valójában az őszi virágoskertek nemcsak meghosszabbított virágzást nyújtanak, hanem más központi elemeket is fellelhetünk, például lombozatot, bogyókat, kérgeket, melyek további érdekes színeket adnak kertünknek.

Krizantém
Sokan temetővirágnak tartják ezt a változatos és nagyon tartós szépséget. Ezt a nevét éppen annak a tulajdonságának köszönheti, hogy vágott virágként is sokáig megmarad, így a sírokra is előszeretettel teszik.

Egyébként a krizantém a feltétlen tisztelet jelképe, így ha valakitől ilyet kapunk, azt becsüljük meg nagyon. A krizantém is beszerezhető burgundi vörös, bronz, piros, narancssárga, rózsaszín, levendula, sárga és fehér színekben. Ha sűrűn ültetjük, nagyon erőteljes, színes látványt nyújtanak.

Őszirózsa
Talán az egyik legelterjedtebb, ősszel is virító növény. Sűrű növényzetet alkot, és hosszas virágzásának köszönhetően népszerűsége régóta töretlen. Az őszi rózsa színskálája igen széles: bíbor, kék, rózsaszín és piros is lehet.

Zsálya
Ennek a csodálatos fűszernövénynek rengeteg faja létezik. Színei különbözőek, ám abban egyeznek, hogy mindegyik fantasztikus látványt nyújt. Több fajta is virágzik ősszel, így még válogathatunk is kedvünkre.

A kék szín kedvelőinek a brazil kék, vagy a kobaltzsálya jelent megoldást, bár a piros bársony, vagy mexikói óriászsálya is csodálatosan mutat. Ráadásul ezt a növényt tartani nem is nehéz feladat, így nagy biztonsággal gyönyörködhetünk az őszi virágokban.

Díszfüvek
Szépségük csúcspontját ősszel érik el, és szintén különleges méreteket és színt visznek kertünkbe. Miután a virágzás leállt, magokat termelnek, lombozatuk pedig aranybarnává válik. A bogyók is megérnek ősszel, piros, bíbor és sárga színekben pompáznak.

Díszkáposzta
Egyre gyakrabban tűnik fel ez a különleges dísznövény a nagyvárosok parkjaiban. A díszkáposzta egy ehető zöldségnövény.
A hideg őszi napokon színesednek be nagyméretű, hullámos levelei fehér, lilás, bordó színűre. Érdemes több színt is összeválogatni, a különböző színek szépen kiemelik egymást, csoportosan ültetve a legmutatósabb.

Erica
Szintén hidegtűrő, 20-30 cm magas, örökzöld törpecserje. Apró, lapos levelei tű alakúak. Virágbimbói már késő ősszel megjelennek és enyhe teleken decemberben, vagy kora tavasszal, február-márciusban nyílnak piros, fehér és rózsaszín virágai.

További cikkek hasonló témában

Őszi teendők a kertben

Ősszel is sokféle és változatos kerti teendővel kell szembenéznünk...

Öntözés helyett: gyöngyben fejlődő dísznövények
A hidrogolyóként, hidrozseléként és -gélként is...
Tavaszi talajjavítás
A talajt a fagy, a víz és a szél által...

Hozzászólások