Jelenlegi hely

Mire jó egy kerti faház? Manapság miért ilyen kedveltek a kerti házak?

Mire jó egy kerti faház? Manapság miért ilyen kedveltek a kerti házak?

Napjainkban egyre kevesebb hely adódik a családi házakban, garázsokban a kerti szerszámok, bútorok és a régi kincseink tárolására. Erre jó megoldást jelentenek a kerti tárolók, ezek közül is kiemelkednek a fából készült változatok. A kerti faház nagyrészt megújuló, természetes anyagokból készül, ezért környezettudatos választás is egyben. Amellett, hogy a szerszámtároló megóvja értékeinket, elrejti a kacatokat, esztétikus díszévé is válhat kertünknek.

Mi alapján választanak vagy választhatnak az emberek kerti házat?

Több cég is foglalkozik eladó kerti faházakkal. Minden esetben érdemes személyesen is megtekinteni a terméket, hogy egyeztetni tudjuk elképzeléseinket a gyártóval és meggyőződjünk a minőségről. A Kertihaz.hu gyönyörű bemutatókerttel rendelkezik a XVI. kerületben, ahol hétköznap 8-tól 17 óráig, szombaton pedig bejelentkezés alapján szakértő kollégák várják a vásárlókat.

Elsőként felhasználási igényeink alapján a méretet kell meghatároznunk. A tetőfedését, a faház külső színeit alakíthatjuk családiházunkhoz, meglévő kerti tárgyainkhoz, de akár egészen extrém színeket, ötleteket is kitalálhatunk. Praktikus lehet a dupla ajtós kivitel, ha szerszámtárolóban gondolkodunk. A tárolóra lehetőségünk van üveges ajtót vagy különféle méretű ablakot választani. A Kertihaz.hu-nál lehetőség van egy Faház tervező program segítségével azonnali kalkulációt készíteni, valamint a program látványtervet is készít a házról, így az eredményt sokkal könnyebben el tudjuk képzelni. A házhoz igény esetén kérhetünk előtetőt, mely szolgálhat autó beállónak, de akár egy kerti party tökéletes helyszíne is lehet. Ha bátrak és ügyesek vagyunk, akkor kérhetjük panelben is a házat és indulhat a hétvégi barkácsolás!

Milyen alapanyagból készülnek a házak és mire érdemes figyelni vásárláskor?

A falak és a tetőszerkezet egyik legalkalmasabb építőanyaga a lucfenyő. Ez a fa faj viszonylag kevés odafigyeléssel hosszú évtizedeken át képes ellátni feladatát. Nagyon fontos a megfelelő külső védelem. Érdemes előre, időjárástól védett helyen vékonylazúrral lekezelni a faanyagot, hiszen az autónk is csak azért csillog olyan szépen, mert megfelelően lett lefestve! A tetőfedő anyag megválasztása kiemelt fontosságú, erre a célra a legkedveltebb és legmegfelelőbb a zsindely vagy a cserép.

Milyen változatokban készülnek kertifaházak és melyek a legnépszerűbb típusok?

Kerti faházak készülnek sztenderd méretben, népszerű a 3x2 és a 4x3 méteres alapterületű nyeregtetős kivitel. Ezek akár 1-2 napos határidővel készletről is elérhetőek, ha vállalkozunk az összeszerelésükre. Ha kicsi a hely vagy egyediek az igények szinte bármilyen ház kivitelezése lehetséges. Ha nem csak a szerszámokat tároljuk majd a házban, hanem néha mi is szeretnénk ott tölteni az éjszakát, akkor hőszigeteléssel és belső borítással könnyedén kialakítható álmaink nyaralója vagy horgászháza.

Igényelnek-e a faházak karbantartást mennyire tartósak?

Fontos, hogy megfelelő alapot készítsünk a kerti háznak, az ideális és legtartósabb megoldás a teli beton alap. Az időközönként megismételt felületkezelés sokat segít a ház tartósságán! Gondos gazdával, meglepően sokáig, akár hosszú évtizedekig is ellátják feladatukat a faházak!

Van lehetőség egyéb, fából készült termékek megrendelésére is a Kertihaz.hu-nál?

Számos más termékkel is foglalkozunk. Gyártunk még garázst, kocsibeállót, előtetőt, pergolát, szaletlit, pavilont. Vállalunk helyszíni felmérést az egyedi kivitelezésű termékekhez, de mindenképp érdemes ellátogatni bemutató kertünkbe, ahol megtekinthetőek termékeink és tájékozódhatnak árainkról és szolgáltatásainkról.

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások