Jelenlegi hely

Merj nagyot álmodni!

Merj nagyot álmodni!

Több mint 80 év tapasztalata, innováció és piacvezető szerep: többek között ezeknek köszönhető, hogy a STIHL minőségéhez kétség sem férhet. Ugyanakkor a termékek nemcsak profi fakitermelők, de akár hobbikertészek számára is könnyen elérhetőek, megfizethetőek.  Itt a legjobb alkalom, hogy elkapja Önt is a tavaszi lendület, és könnyedén ápolja kertjét a STIHL termékeivel!

Merj nagyot álmodni! Sokszor és sokfelől hallható a bíztatás, ám mégis keveseknek adatik meg, hogy maradéktalanul valóra váltsák álmukat. Andreas Stihl Úrnak sikerült! Több mint 80 esztendő telt el azóta, hogy a német úriember összeszerelte első, elektromos árammal működő hetven kilós láncfűrészét. Stihl úr nyilván nem is sejtette, hogy egy évszázad sem telik el, és kezdetleges alkotmányából a világ legnagyobb ipari kisgépgyártó konzorciuma növi ki magát. Napjainkban a STIHL csoport közel 11 000 embernek ad munkát. A termékek kiváló minőségének és a magas szakmai tudásnak köszönhetően a társaságnak több mint 35 000 szakkereskedője van 160 országban, és a STIHL gépei világszerte a profi- és hobbikertészek kedvelt eszközeivé váltak. STIHL természetesen hazánkban is jelen van. 1991. nyarán alapította a Stihl International GmbH magyarországi leányvállalatát: az Andreas Stihl Kereskedelmi Kft.-t, A vállalkozás feladata a korszerű és kiváló minőségű STIHL és VIKING márkájú mezőgazdasági, erdészeti és kerti gépek önálló kereskedelme Magyarországon. Ma már több mint 300 STIHL szakkereskedés és 140 szakszerviz biztosítja a felhasználóiknak a minőségi kereskedelmi és szervizellátást.

 A 

Az évek során bravúros technológiai megoldásokat alkalmazott a vállalat. Ma már nehéz elképzelni, hogy kezdetekben a rendkívül nehéz motorfűrészek használatához két ember kellett. Némelyik géphez kerekes generátor tartozott, amiből dróton került az áram a fűrészgépbe. A folyamatos innováció azonban újabb és újabb áttörést hozott. Jelentős előrelépés volt 1964-ben, hogy a STIHL fejlesztői megoldották a motorfűrészekre jellemző vibrációs gondokat. A hetvenes, nyolcvanas évek kihívása a súly csökkentése, valamint az energiatakarékosság volt. Ma már magnéziumöntvények teszik könnyűvé a motorokat. Külön említést érdemelnek a fűrészláncok, melyek a STIHL wil-i gyártóüzeméből származó „svájci precíziós munka” eredményei. A fűrészláncok nemcsak a STIHL, hanem más gyártók fűrészeinek kiemelkedő vágásteljesítményéről is gondoskodnak. A STIHL világszerte az egyetlen gyártó, aki maga fejleszti fűrészláncait, valamint vezetőlemezeit is, így biztosítva a három komponens összehangolt működését.

A STIHL nemcsak motorfűrészt gyárt. Termékpalettájának központi eleme a motorfűrész mellett a motoros fűkasza, ami már nemcsak az erdei és mezőgazdasági munkát végzők alapgépe, hanem a hobbi piac igényeit is kielégíti. A fő termékcsoport alapkoncepciója az elektromos hálózattól független, kényelmes és biztonságos bevethetőség az erdőgazdálkodásban, a mezőgazdaságban, a kertészetben, az építőiparban és a magán kertekben, de kiváló minőségű és hasznos termékeket fejlesztett az elektromos gépeket előtérbe helyező felhasználók számára is. A cég további termékei a motoros háti permetezőgépek, lombfúvók, sövénynyírók, sövényvágók, magassági ágnyesők, kombirendszerek, gyorsdarabolók, fűnyírók, komposztáló aprítók, motoros kapák, fűszellőztetők, fűnyíró traktorok, mindezek a legkisebb teljesítménytől a legnagyobbakig. A STIHL-gépek jellegzetesen (a nemzetközileg védett) narancssárga-szürke, míg a VIKING eszközök zöld-fehér színűek.

A tervezőknek napjainkban sokkal inkább a környezetvédelmi előírások jelentik a kihívást. 2008. februárja óta csak olyan kézi eszközöket lehet az Európai Unió területén forgalmazni, amelyek a legszigorúbb környezetvédelmi károsanyag-kibocsátási normáknak is megfelelnek. A legújabb fejlesztések a jelenleg benzinüzemű motorok folyamatos innovatív újítása mellett, az akkumulátoros technológia területére is kiterjednek, melynek első eredményeként már kaphatók az vezeték nélküli termékcsalád első tagjai az új, környezetbarát, csendes, ugyanakkor a megszokott STIHL teljesítményt nyújtó akkumulátoros sövénynyírók.

 

További cikkek hasonló témában

Ajtó a borászat világába - A szakértő válaszol

Szakértőinket arról faggattuk, hogy a  magyar bor mennyire...

A kertész válaszol
Korábbi időkben a pálmaház az arisztokrácia...
Így neveljünk palántát az ablakpárkányon!

A tél végétől már érdemes tervezgetni az idei kertet, és a...

Így lehet egész nyáron bámulatos a gyep a kertben

A tavasz beköszöntével minden családi háznál megszaporodnak a...

Hozzászólások