Jelenlegi hely

Levendula az otthonunkban

Levendula az otthonunkban

A levendula illatát szinte mindenki szereti, és nyugtató hatását pár percen belül érezzük. A levendula tulajdonságainak nehéz ellenállni. A provence-i stílusban épült ház szinte elképzelhetetlen nélküle.

A levendula tulajdonságainak nehéz ellenállni. A provence-i stílusban épült ház szinte elképzelhetetlen nélküle.

Bár a levendula klímáját eltalálni nem könnyű, azonban népszerűsége folyamatosan növekszik. Mit kell tenni, hogy a levendula otthonunkat díszítse?

A levendula a száraz, napos helyet szereti, ami nem meglepő, hiszen a Földközi-tenger mediterrán vidékén őshonos növényről van szó.

Talaj szempontjából legjobban a jó vízáteresztő földben fejlődik a legjobban, és ahol lehetőleg egész nap éri a napsütés. Rendkívül jól bírja a szárazságot, a túl sok nedvességtől elsorvad, ezért is fontos a talaj minősége.

A téli időjárást a növények egy része sajnos nem éli túl, ezért törekedni kell a védelemre takarással.

Bár a növényt rendszeresen metsszük a virágok betakarításával, a növekedés ösztönzésére tavasszal is célszerű visszavágni, azonban arra figyeljünk, hogy csak akkor, ha már az első hajtások megjelentek.

Amellett, hogy a virágok illatosak és szépek, nagyon hasznos tulajdonságuk, hogy ehetők is. Használható saláták, levesek, húsok ízesítéséhez, teaként, süteményekbe.

Forrás: Weranda

További cikkek hasonló témában

Kabakosok – csemegék zöldségből
A tökfélétől a dinnyéken át az uborkáig számos...
Hogyan készül a grincsfa?

Nagy divatnak örvend ez a bohókás dekorációs elem, vagyis a...

Záporvirág - Gazánia
Gyakran "napvirágként" említik, utalva napimádó...

Hozzászólások