Jelenlegi hely

Legyen privát ökostrandod!

Legyen privát ökostrandod!

Ha végre itt a nyár, és meleg az idő, semmi nem esik jobban, mint csobbanni egyet úszómedencénk friss vizében. A medence elektronikájának működtetése, a víz melegítése nyomán azonban villanyszámlánk az égbe szökhet. Ám, ha átgondoltan vesszük birtokba a hűs habokat, alig tűnnek majd fel a többletköltségek.

Rendkívül fontos a minden medencében kötelező szűrőrendszer vízáramlásának optimalizálása, azaz, a folyamatos vízmozgás biztosítása a tisztítószer-adagolók és a klórozó működése érdekében. A rendszer akkor a leghatékonyabb, ha a szivattyúzást a lehető leglassabb vízáramlási sebességgel működtetjük. A Schneider Electric erre a célra kifejlesztett megoldásainak használatával az optimális szintre állíthatjuk a vízmozgás sebességét, amelynek a maximális áramláshoz képest 20%-os csökkentésével 50%-nyi energiát spórolunk! A szűrőrendszer szivattyúját programozható kapcsolóóra kezeli, amely segítségével percre pontosan beállíthatjuk azt is, mikor üzemeljen a berendezés.

A Schneider Electric eszközeivel lehetőség van a vízmelegítés, az elektromos medencetakarók és a medencevilágítás központi vezérlésére. A medence világítását a környezeti fényviszonyoknak megfelelően állíthatjuk be, továbbá a vízhőmérsékletet szabályozó, a szivattyút és világítást kezelő, teljesen automata felügyeleti rendszert építtethetünk ki. A felügyeleti rendszer akár mobiltelefonról is vezérelhető.

     

További megtakarítást érhetünk el, ha a rendszer lehetővé teszi napelem-panelek felszerelését, vagy geotermikus hőszivattyú működtetését a medence vizének melegítéséhez. A rendszer biztonságát fokozza, hogy vihar vagy nagy páratartalom észlelésekor először egy megszakító lép működésbe, és a rendszer csak akkor kapcsol vissza, ha a hiba megszűnt. Az úszómedence így nem úri huncutság többé! Átgondolt tervezéssel nincs más dolgunk, mint élvezni saját uszodánk hűs habjait.

További cikkek hasonló témában

Árnyékoló megoldások

Ha kültéri árnyákolót tervez, imádni...

Karácsonyi kaktusz

A karácsonyi kaktusz a Schlumbergera nemzetségbe tartozik, és...

Termesszen otthonában friss, finom fűszernövényeket!

Az Aerogarden 7 a világ első és legjobb konyhakertje. A növények...

Újra itt a Spatrend Expo!

Tizennegyedik alkalommal kerül megrendezésre a masszázsmedencék és...

Hozzászólások