Jelenlegi hely

Legyen privát ökostrandod!

Legyen privát ökostrandod!

Ha végre itt a nyár, és meleg az idő, semmi nem esik jobban, mint csobbanni egyet úszómedencénk friss vizében. A medence elektronikájának működtetése, a víz melegítése nyomán azonban villanyszámlánk az égbe szökhet. Ám, ha átgondoltan vesszük birtokba a hűs habokat, alig tűnnek majd fel a többletköltségek.

Rendkívül fontos a minden medencében kötelező szűrőrendszer vízáramlásának optimalizálása, azaz, a folyamatos vízmozgás biztosítása a tisztítószer-adagolók és a klórozó működése érdekében. A rendszer akkor a leghatékonyabb, ha a szivattyúzást a lehető leglassabb vízáramlási sebességgel működtetjük. A Schneider Electric erre a célra kifejlesztett megoldásainak használatával az optimális szintre állíthatjuk a vízmozgás sebességét, amelynek a maximális áramláshoz képest 20%-os csökkentésével 50%-nyi energiát spórolunk! A szűrőrendszer szivattyúját programozható kapcsolóóra kezeli, amely segítségével percre pontosan beállíthatjuk azt is, mikor üzemeljen a berendezés.

A Schneider Electric eszközeivel lehetőség van a vízmelegítés, az elektromos medencetakarók és a medencevilágítás központi vezérlésére. A medence világítását a környezeti fényviszonyoknak megfelelően állíthatjuk be, továbbá a vízhőmérsékletet szabályozó, a szivattyút és világítást kezelő, teljesen automata felügyeleti rendszert építtethetünk ki. A felügyeleti rendszer akár mobiltelefonról is vezérelhető.

     

További megtakarítást érhetünk el, ha a rendszer lehetővé teszi napelem-panelek felszerelését, vagy geotermikus hőszivattyú működtetését a medence vizének melegítéséhez. A rendszer biztonságát fokozza, hogy vihar vagy nagy páratartalom észlelésekor először egy megszakító lép működésbe, és a rendszer csak akkor kapcsol vissza, ha a hiba megszűnt. Az úszómedence így nem úri huncutság többé! Átgondolt tervezéssel nincs más dolgunk, mint élvezni saját uszodánk hűs habjait.

További cikkek hasonló témában

Télikertek, üvegtetők

Az emberek évezredekig éltek a természetben, élvezték áldásait, a...

Biokontroll
A bio-, illetve natúrtermékek piacán is...

Hozzászólások