Jelenlegi hely

Kültéri trendek 2014-ben

Kültéri trendek 2014-ben

2014 legtrendibb kültéri irányzatai! Néhány ötlet, amellyel az udvart egyedivé, komfortosabbá varázsolhatod!

Egyedi világítás
Ha sok időt szeretnénk a szabadban tölteni, akkor esténként szükségünk lesz világításra is. Ez a kreatív és elegáns lehetőség tökéletes kiegészítő, amely egyedi hangulatvilágításával, színváltoztatásával emeli az est fénypontját.

Kültéri szaunák
Azoknak, akik szeretik a szaunát, ez talán az egyik legjobb befektetés lesz 2014-ben. Egy hosszú stresszes nap után semmi sem jobb, mint kimenekülni a kert végébe, és ellazulni a szaunában.

Szabadtéri pezsgőfürdő
Hasonlóan pihentető érzést nyújt, mint a szauna, de talán szenzációsabb egy szabadtéri pezsgőfürdő a mai rohanó világban. Ez egy remek hely a lazításra.

Természetes anyagok a kertben
A természetes anyagok használata általában minden cikkben előtérbe kerül. Mégis a természetes hallatán a legmegfelelőbb hely a kertben van. Egy kis lazításra a fák lombkoronája alatt egy kőből készült pad sokkal jobban megfelel, mint egy műanyagból készült.

Elsüllyedt ülőgarnitúra
Nézd a lenyűgöző, végtelenbe mutató kilátást, amelyet a medencébe süllyesztve csodálhatsz meg. Ez az építészeti remekmű biztos, hogy hatni fog a vendégekre.

Tűzrakóhely, kandalló
Nem számít, hogy a hideg Angliában, vagy a meleg Floridában élsz, a tűzrakás mindig praktikus megoldás a kinti vendégsereg fogadására. Ez olyan, mint egy  tábortűz, ahol a csodálatos emlékek varázsában tölthetünk egy kellemes estét. Ez az egyik kedvenc kültéri trend 2014-ben.

Őshonos növények
Ez arról szól, hogy nézzük meg, mely növények élnek abban a régióban, ahol élünk. Az őshonos növények sokkal jobban érzik magukat természetes élőhelyükön, amit meghálálnak pompás virágzásukkal.

Fali kert
Ez különösen népszerű a hazai tulajdonosok körében is, ahol nincs elegendő hely, vagy egyáltalán nincs kert, de mégis szeretnének egy kis zöldet csempészni a mindennapokba. A pozsgás növények kifejezetten jó választásnak tűnnek, mivel könnyen karbantarthatóak, mint a képen is látszik. Légy kreatív, és alkosd meg fali kertedet különböző formában, méretben és színben.

Fűszernövények
Ez a trend különösen azok számára fontos, akik szeretik tudni, honnan is származnak azok az élelmiszerek, amiket elfogyaszt.

Csökkenő gyep
Az elmúlt évtizedekben egyre jobban szerepet kap a gyep méretének csökkentése, és a kertek, nem füves területek kerülnek előtérbe.

Szintetikus gyep
Végül, de nem utolsósorban jöjjön a szintetikus fű. Először a legtöbb ember elutasította a műfüvek használatát, de mostanában egyre népszerűbb lett. Ez egy nagyszerű lehetőség azok számára, akik szeretnének gyepet, viszont nem szeretnének a fűnyírással foglalkozni. Ez különösen hasznos olyan területeken, ahol nehezen nő meg a fű, mint például bokrok alatt, száraz területeken. A szintetikus fű ideális megoldást jelent a díszes formák alkalmazására.

Forrás: freshome.com

További cikkek hasonló témában

Chili csípősség semlegesítése

Ha már úgy alakult, hogy csupasz kézzel...

Kerti szökőkutat magunknak

Sokunknak álma, hogy kertünk ékessége egy szökőkút legyen....

Kerti öntöző és játék egyben

A Bolond Margaréta névre keresztelt termék kerti öntöző és játék...

Kerti tó téliesítése
A kerti tó téliesítését akkor célszerű elvégezni...

Hozzászólások