Jelenlegi hely

Kortalan kertkultúra 21. századi eleganciával

Kortalan kertkultúra 21. századi eleganciával

A mobil télikert a nemzetközi építészeti trendeket követve egyre népszerűbb itthon is, hiszen a modern technológiát impozáns megjelenéssel ötvözi. Az áttetsző, hatalmas üvegfelületekben pompázó szerkezetet rugalmasan nyithatjuk és zárhatjuk, így anélkül élvezhetjük a természet nyújtotta szépséget, hogy elhagynánk otthonunkat.

A klasszikus télikertek - így a többnyire viktoriánus jegyeket viselő angol, illetve a modernebb megoldásokat követő belga vagy német típus - korszaka lezárulni látszik. Új kihívóként bukkant fel a mobil télikert, amely a teljesen fix építménynek számító elődjeivel szemben rugalmasabb és mindeközben 21. századi eleganciát képvisel.

Jó idő esetén kinyithatjuk a szerkezetet, zárt állapotában pedig a külső hőmérséklethez képest bent stabilan bízhatunk a +5-6 °C-ban, és az üvegházhatás pozitív hatásaival is számolhatunk. Így a mobil télikert környezetbarát, sokoldalú megoldást jelent és nem utolsósorban a klasszikus típusoknál gazdaságosabb is, melyeknek állandó jellegű a fűtés- és hűtésigénye az egész év során.

Mindamellett, hogy a mobil télikert elemei csúsztathatóak, mozgathatóak, bízhatunk a szerkezet stabilitásában is: “A mobil télikert teljesen önhordó és a folyamatosan fejlődő műszaki megoldásoknak köszönhetően statikailag is megbízható.” - mondja a mobil télikertek gyártásával foglalkozó Alukov szakértői csapata.  “Ezeknek a szerkezeteknek itthon kombinált szél- és hóterhelési, valamint felületkezelési előírásoknak kell megfelelniük. A CORSO mobil télikertjeinket pedig úgy alakítottuk ki, hogy a mobilitás és a statikai megbízhatóságuk mellett az energiaigényük is alacsony legyen és esztétikailag is minden igényt kielégítsenek.” 

A látvány pedig magáért beszél: ha télikertet alakítunk ki, annak mindenképpen illeszkednie kell családi házunk és egész ingatlanunk megjelenéséhez, hiszen hosszú távú befektetést jelent. A CORSO termékek letisztult vonalai a kortárs építészet stílusjegyeivel mutatnak összhangot: a nagy üvegfelületeken alig van jelen osztott tér, amely a klasszikus télikerteknek még sajátossága.

“Az általunk kínált mobil télikertek üvegei mind biztonsági üvegek, illetve a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően teljesen hőszigetelt tető- és profilrendszerrel is rendelkezünk. Ez az egész európai piacon egyedülálló megoldás. A maximális üvegfelületek nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy a tulajdonosaik gondtalanul élvezhessék az ingatlanuk nyújtotta további értékeket” - emelik ki az Alukov szakértői.

A mobil télikert tehát jobb ár- értékaránnyal bír, mint klasszikus elődjei: igényeinkre szabottan, praktikusan alakítható, építészetileg és esztétikailag modern és elegáns; hosszú távon pedig mindenképpen hozzáadott értéket biztosít az ingatlan számára.

További cikkek hasonló témában

Téli madáretetés
Köztudott, hogy télen nem minden madarunk vonul...
Játszótér a kertben - saját kezűleg

Amennyiben biztonságos játszóteret keres a gyermekének, akár a...

Gyerekek a kertben
A kertes ház igazi élvezői a gyerekek, kisebbek...
Világító farönkök

Nem optikai csalódás.. ezek a repedt farönkök sugározzák ki...

Hozzászólások