Jelenlegi hely

Kerti tároló

Kerti tároló
Akár a kerti szerszámokat szeretnénk elrejteni, vagy a hobbink és kedvtelésünknek is színhelyéül szolgálhat a kertben felállított faház. Erre a célra minden kertben akad pár négyzetméter, amit kedvünk és tehetségünk szerint beépíthetünk.

A kerttel rendelkező lakások esetében elengedhetetlen egy olyan tároló, ahol a kertészkedéshez szükséges gépeket, szerszámokat tárolhatjuk. Legtöbbször ezt a kertben lévő garázsban oldják meg, Viszont a garázsban tárolásnak az a veszélye, hogyha kicsire terveztük a garázsunkat az autótól nehezen tudjuk megközelíteni azt a szerszámot, amire éppen szükségünk van. Szerencsésebb ezért egy kerti tárolót kialakítani.

Gyakori, hogy itt kapnak helyet a kerékpárok is, viszont figyeljünk arra, hogy azokat könnyedén be és ki tudjuk vinni.

A tároló alapvető funkciója természetesen a megfelelően rendszerezett és kialakított tárolás. Egyszerűen megoldható kis helyen is, ha a tárolásnak külön polcrendszert alakítunk ki, amit valamilyen roló vagy függöny mögé rejtünk.

A funkció és az adottságok határozzák meg legfőképpen az ötletek megvalósíthatóságát. Például akarunk-e vízvételi lehetőséget esetleg a locsoláshoz, autómosáshoz vagy a kerti szerszámok tisztításához. Ehhez azonban meg kell vizsgálnunk, hogy van-e víz- és szennyvízbekötési lehetőség vagy pedig csak egy egyszerű faépítményt tudunk az adott helyen megvalósítani.

Ahhoz, hogy háza stabilan álljon elengedhetetlen a megfelelő alap készítése. Az alaptest ne legyen nagyobb, mint a faházunk külső mérete. Az alap magassága legkevesebb 6 cm-re emelkedjen ki a talajszinttől.

Ahhoz, hogy sokáig örömét lelje kis kerti faházában, ügyeljen az alábbiakra:

-  jó szellőzés
-  időjárás hatásai elleni védelem
-  repedések, kisebb hibák, szálkásodás enyvvel könnyen javíthatóak

A favédőszerek alkalmazásánál kísérje figyelemmel a gyártó utasításait, alkalmazzon alapozókat.

Fotók: www.flickr.com

További cikkek hasonló témában

A didergő táj szépségei
Csak az örökzöldek pompáznak a kertekben, a...
Világító farönkök

Nem optikai csalódás.. ezek a repedt farönkök sugározzák ki...

Hozzászólások