Jelenlegi hely

Kerti bútorok

Kerti bútorok

Milyen anyagból válasszunk?

A kerti bútorok egész szezonban ki vannak téve a szél, víz, nap káros hatásainak. Milyen anyagból célszerű választani, hogy ellenálljon az időjárás viszontagságainak, és biztosítsa a kényelmet a család számára? Bemutatunk néhány népszerűbb anyagot.

Alumínium
Az alumínium népszerű, mert egyesíti a két legkivánatosabb jellemzőt: nagy szilárdságú, kis súlyú. Ez az anyag optimális kerti berendezésekhez, beleértve azt is, hogy ellenáll a korróziónak is. Mi több, nincs veszélyben a magas hőmérsékleten sem, nem deformálódik, viszont könnyen felmelegszik. Ezért az alumínium szék ülőrésze jó ha más anyagból készül.

Fonat
Nagyon divatosak a fonott, rattan, bambusz, raffia, vagy más anyagokból készült bútorok. Ezek a sokoldalú ülőgarnitúrák tartóssága viszonylag rövidebb. Anyag választásnál mindig figyelembe kell venni, hogy használatkor kellemes ülőfelülete legyen.

Műanyag
A műanyag bútorok még mindig vezető szerepet kapnak a vásárlók között. Ez nem meglepő, mivel viszonylag alacsony az ára, és választhatunk többféle mintából és színből. Meglepően ellenáll az esőnek, napnak, és nem igényel karbantartást. Nagyon könnyű, így a szezon végén könnyen mozdítható. Érdemes megjegyezni, hogy amelyik gyengébb minőségű, annak egy szezon után megváltozhat a színe. Ezen túlmenően a karcolásokra igen érzékenyek, amelyet nem lehet eltávolítani semmilyen módon. Ezért fontos a minőségre is odafigyelni.

Rozsdamentes acél
Népszerűek a rosdamentes acélból készült termékek is, sokoldalú a felhasználhatóságuk, akár a teraszon, akár a nappaliban. Ez az anyag különösen ellenálló, nem deformálódik, hosszú élettartamú. De - mint például az alumínium, nagyon könnyen felmelegszik, így a forró napokon óvatosan érintkezzünk vele.

Fa
A tömörfa bútorok évekig használhatóak, viszont rendszeres karbantartást igényelnek. A gyártótól érdeklődni kell a kezelését illetően. Nagyon ellenálló egzotikus fák: Jatoba, Garapa. Az őshonos fajok közül választhatjuk az európai vörösfenyőt, vagy a tölgyet.

Forrás: Weranda

További cikkek hasonló témában

Hogyan építs igazi party-teraszt?

A baráti összejövetelek legkiválóbb színhelye a terasz a nyári...

Mit szimbolizál az ibolya?
Lassan nyílik az ibolya. Illatos virága értékes...
Száraz talajon virul igazán az írisz

Száraz, napos helyet igényel az írisz, ami változatos színeinél...

Mézédes téli finomság

Az érett, jól sült sütőtök a legfinomabb téli csemegék egyike,...

Hozzászólások