Jelenlegi hely

Kerti bútorok

Kerti bútorok

Milyen anyagból válasszunk?

A kerti bútorok egész szezonban ki vannak téve a szél, víz, nap káros hatásainak. Milyen anyagból célszerű választani, hogy ellenálljon az időjárás viszontagságainak, és biztosítsa a kényelmet a család számára? Bemutatunk néhány népszerűbb anyagot.

Alumínium
Az alumínium népszerű, mert egyesíti a két legkivánatosabb jellemzőt: nagy szilárdságú, kis súlyú. Ez az anyag optimális kerti berendezésekhez, beleértve azt is, hogy ellenáll a korróziónak is. Mi több, nincs veszélyben a magas hőmérsékleten sem, nem deformálódik, viszont könnyen felmelegszik. Ezért az alumínium szék ülőrésze jó ha más anyagból készül.

Fonat
Nagyon divatosak a fonott, rattan, bambusz, raffia, vagy más anyagokból készült bútorok. Ezek a sokoldalú ülőgarnitúrák tartóssága viszonylag rövidebb. Anyag választásnál mindig figyelembe kell venni, hogy használatkor kellemes ülőfelülete legyen.

Műanyag
A műanyag bútorok még mindig vezető szerepet kapnak a vásárlók között. Ez nem meglepő, mivel viszonylag alacsony az ára, és választhatunk többféle mintából és színből. Meglepően ellenáll az esőnek, napnak, és nem igényel karbantartást. Nagyon könnyű, így a szezon végén könnyen mozdítható. Érdemes megjegyezni, hogy amelyik gyengébb minőségű, annak egy szezon után megváltozhat a színe. Ezen túlmenően a karcolásokra igen érzékenyek, amelyet nem lehet eltávolítani semmilyen módon. Ezért fontos a minőségre is odafigyelni.

Rozsdamentes acél
Népszerűek a rosdamentes acélból készült termékek is, sokoldalú a felhasználhatóságuk, akár a teraszon, akár a nappaliban. Ez az anyag különösen ellenálló, nem deformálódik, hosszú élettartamú. De - mint például az alumínium, nagyon könnyen felmelegszik, így a forró napokon óvatosan érintkezzünk vele.

Fa
A tömörfa bútorok évekig használhatóak, viszont rendszeres karbantartást igényelnek. A gyártótól érdeklődni kell a kezelését illetően. Nagyon ellenálló egzotikus fák: Jatoba, Garapa. Az őshonos fajok közül választhatjuk az európai vörösfenyőt, vagy a tölgyet.

Forrás: Weranda

További cikkek hasonló témában

Túlélőtippek szezonnövényeknek
Miután e fajok elnyíltak, visszahúzódtak, kár...
Ehető virágok és megannyi finomság!

Némely kedvelt zöldségféléről nem is tudjuk, hogy virágát,...

Árnyjátékok, avagy hangulatteremtés a kertben...

Nyakunkon az ősz. Ha eddig nem is volt olyan égető a kert...

Újra itt a Spatrend Expo!

Tizennegyedik alkalommal kerül megrendezésre a masszázsmedencék és...

Hozzászólások