Jelenlegi hely

Japán kert

Japán kert

Az ötlet nem mai. Nagyon sok türelemre van szükség - amit a kert tulajdonosa és megálmodója Waldemar elmondhat magáról. Nyolc év után először ültetett bonsait.
 

Az ötlet nem mai. Nagyon sok türelemre van szükség - amit a kert tulajdonosa és megálmodója Waldemar elmondhat magáról. Nyolc év után először ültetett bonsait.
 
Waldemar mikor először megpillantotta a japán kertet megfogadta, hogy egyszer majd Neki is lesz. Kiderült, hogy nincs egyedül, gyorsan rájött, hogy sok ember szerelmes Japánba.

Amikor feleségével Renátával megvásárolták a telket, elkezdték megépíteni a házat, és köré a kertet, amely megfelel az álmuknak.

Szerencséje volt, hogy a föld rendkívül termékenynek bizonyult, és a viszonylag enyhe éghajlat is kedvezett a növényeknek. Nyolc éve tervezi és műveli a földet - mondja nem minden büszkeség nélkül. Szükség van legalább egy évtizedre, hogy alakot öltsön, tehát ehhez még hiányzik egy kis idő, de most gyönyörködünk. Ez nem nagy, teljes egészében belátható a teraszról. Ez a kert grafikus, ami azt jelenti, hogy egyetlen pillantással befogadható - magyarázza Waldemar. Nem nőnek magas fák az előtérben, mert az akadályozza a kilátást.

A japán kertekben ami elsőre szembetűnő, az a sziklák. Megvettem a közeli tulajdonosoktól, vagy kaptam a barátaimtól, akiknek útban volt a telkükön.

A fák között a legtöbb a fenyő, bükk, és hamarosan lesz japán juharfa is. Vannak persze rododendronok és azáleák minden rózsaszín árnyalatban, néhány hortenzia cserje és íriszek. A virágokból sosem elég, sok boróka, puszpáng, és fűfélék is találhatóak.

A központi terület a tó halakkal, és a fahíd. Ehhez épült a pavilon, körülötte kő lámpák, szobrok, amiket utazásaik során vásároltak. Waldemar és Renáta legjobban a pavilont élvezik, ami művészi pontossággal lett építve. Renáta ide invitálja a vendégeket egy csésze zöld teára...

Forrás: Weranda
Szöveg: Beata Stobiecka
Fotók: Lilianna Sokołowska

További cikkek hasonló témában

Legyen privát ökostrandod!

Ha végre itt a nyár, és meleg az idő, semmi nem...

Az alma jótékony hatásai

Egyedül az alma az a fajta gyümölcs, amit más ételekkel is együtt...

Befőzési tanácsok
Ha a befőzésre gondolunk, az jut elsőként...
Játszóeszközök, játszóterek mai szemmel II.

A település szempontjából a játszóterek a zöldfelületi rendszer...

Hozzászólások