Jelenlegi hely

Hogyan készül a grincsfa?

Hogyan készül a grincsfa?

Nagy divatnak örvend ez a bohókás dekorációs elem, vagyis a grincsfa.

A grincsfa többféle alapanyagból készülhet, leggyakrabban zanótból készítik, de ugyanígy lehet leylandcipusból is készíteni.

STEP-BY-STEP

A legkönnyebben kezelhető a leyland ciprusból készült grincsfa, mert itt a szálak nem szaladnak szét kezünk között. Még a gyakorlottabb virágkötők között is csak kevesen készítenek igazán szép grincsfát. Hogy neked ne legyen kudarcélmény, így elsőként kezd ciprusból.

1. Vegyél egy cserepes leylandi ciprust, lehetőleg olyat, ami jó tömzsi.

Minél tömörebb a lombja, annál könnyebb lesz vele dolgoznod. Ha kiválasztottad a megfelelőt, akkor jöhet a kötözés.

2. lépésként kötözünk. Először dróttal érdemes, hogy tartása legyen. Ekkor viszonylag alaposan kössük össze, egy irányba haladva a kötözéskor a teljes lombtömeget. Alul hagyjuk vastagabbra, felül teljesen lekötözve.

3. lépésnél már a szalaggal való díszítés jön. Ilyenkor van módunk a drótokat teljesen eltüntetni. Érdemes vastagabb szalagot választani, mert úgy jobban takar.

TIPP: Ha nem akarjuk két lépésben kötözni, akkor színes, dekor dróttal is dolgozhatunk. Így egyszerre kötözünk és dekorálunk!

4. lépés már a díszítés: kerülhet rá bármi, tobozok, csillagok, apró gömbök, de ugyanígy aranyporral, műhóval is befújhatjuk, itt már csak a képzelet szab határt.

Hogyan lesz a grincsfa vége olyan kunkori?

Ha az összekötözött - de még egyenesre hagyott fának a közepébe teszünk vastagabb, de hajlítható drótot, akkor könnyebb lesz alaktartóan dolgozni vele. Így könnyen tekerhető, és kunkori formákat is egyszerűbb kialakítani.

Forrás: Kertportál

További cikkek hasonló témában

Törpe gömbtuja – a sziklakertek, udvarok dísze

A kerteket télen és nyáron egyaránt csodálatossá varázsoló...

Árnyékoló megoldások

Ha kültéri árnyákolót tervez, imádni...

Építsünk kerti utat!
A ház és a kert megközelítésére szolgáló utakat...
A kertész válaszol
Szakértőink bevonásával tudjunk meg minél többet...

Hozzászólások