Jelenlegi hely

Hogyan készítsünk miniatűr kertet?

Hogyan készítsünk miniatűr kertet?

Zöld terület hiányában, vagy egyszerűen ha csak szeretne egy kis kertet varázsolni otthonába, néhány ötlet ennek megvalósításához..

Vannak, akik a mini kertek iránti szeretetükkel naponta több kis kertet ápolnak, míg mások csupán gyermekeik számára tervezik.

Hogyan is készítsük?

Elsőként döntsük el, hogy a mini kertet hol szeretnénk elhelyezni, mivel ez hatással lesz a növényekre. Némely növények a napsütéses meleget igényelik, más nem bírja a tűző napot. Ne feledjük, hogy a növényeknek kicsi méretűnek kell lenniük.


Másodszor.. válasszuk ki a kerti tálat. Mindent felhasználhatunk ami méretben is alkalmas. A lényeg, hogy megfelelően tartsa a talajt és a vizet.


Ezután töltsd fel a megfelelő talajjal és növényekkel. Mint egy normális kert, a növényeknek hagyjunk elég helyet a növekedésre.

Végül adjuk hozzá a kis kerti kiegészítőket. A miniatűr kertbe padok, apró kavicsok, kis szobrok, egyéb tárgyak kerülhetnek, amelyek kiegészítik a kis zöld területet. Annak érdekében, hogy jól érezzék magukat a növények, rendszeresen locsoljuk, ápoljuk.


Forrás: Decoist

További cikkek hasonló témában

Tippek a mediterrán kert kialakításához!

Lengedező szél, pálmafák, narancs és citromfák illata, levendula...

Nyaralást tervez?

Nem probléma, szép marad a kertje!
Napsütés, tenger! Élvezze...

Víz a kertben
Hangulatos, látványos, saját mikroklímát ad a...

Hozzászólások