Jelenlegi hely

Grillezők ki a kertbe!

Cég: 
Garden Spirit
Grillezők ki a kertbe!
Beindult a jó idő! Kezdetét veheti végre a grillszezon is! Az olcsó „fogd és vidd” eszközökön kívül azonban létezik egy másik világ, amely nemcsak az igényesebb grillezőket veszi célba, de odafigyel olyan vásárlói igényekre is, amelyek eddig ismeretlenek voltak a tágabb értelemben vett felhasználók körében.

A hipermarketek és barkácsáruházak kerti akciói már a tavasz kezdetén erősen startoltak. Az átlagfogyasztók szemei hozzászoktak az ilyenkor aktuális muskátlik, fűnyírók, biciklik és kerti grilleszközök végtelen hadseregéhez, amelyek kíméletlen rohamot indítanak pénztárcáink felé. Mielőtt azonban kiválasztanánk egy illusztris háromezer forintos guruló grillcsodát, érdemes vigyázó tekintetünket a jövőbe vetni.

A grillezés jó buli

A grillezésben az a jó, hogy kint vagyunk a kertben, együtt készítjük az ínycsiklandó ételeket, közben jönnek-mennek a barátok, kóstolnak, falatonként fogyasztanak, mellé némi ital társul, rengeteg beszélgetés, jókedv és mindenek előtt óriási szabadság! Ezért szeretnek az emberek a szabad ég alatt sütni-főzni, és persze azért, mert órákig megállás nélkül lehet kajálni. A telítettség érzése csak pillanatokig tart, egészen addig, amíg meg nem jelenik egy újabb ropogósra sült adag valamelyik tálon.

A grillezés csapdái

Vannak azonban a grillezésnek tipikus csapdái is, amelyekbe mindannyian szépen belesétálunk. Egy jó grilleszköz, vagy egy megtervezett ételsor képes lehet ezeket kiküszöbölni.

Tipikus csapdák:

1. A házigazda a parti rabszolgája – Nem kellemes, amikor a házigazda oda van szegezve a sütőhöz és csak pakolja az étkeket egymás után. Mire a végére ér, valaki már biztosan enne egy újabb kört. Ilyenkor a holtfáradt vendéglátó este éhesen fekszik le, és az ajtóból a romokra visszatekintve elgondolkodik, hogy valaha rendez-e még grillpartit.

2. Kicsi a sütőfelület – Ha kicsi a grillező rostélymérete, akkor a vendégek éhesek, a házigazda kapkod, és maga a grillezés is órákig tart. Gondoljunk csak egy profi étterem konyhai munkájára! A vendégnek 20 percen belül friss, meleg étel kell az asztalára. Ez a grillezésnél is áll!

3. Kint is bent is – Természetesen a grillrácsra többféle húst, kolbászt, zöldséget is tehetünk. De mi a helyzet egy ropogós kenyérrel vagy lepénnyel? Vagy valami jó édességgel, amit a zárásra tartogatunk? Ilyenkor szoktuk a benti konyhát is igénybe venni, és a sütő és gázlap valamint a kinti grilleszköz között rohangálhatunk egész idő alatt.

Tegyük a fenti problémákat zárójelbe és adjuk hozzá az említett jövőbe tekintést. Az eredmény egy olyan komplex szabadtéri konyhai eszköz, amellyel egyszerre lehet grillezni, főzni, sütni, ahol van hely az előkészítéshez, a melegen tartáshoz, miközben gyönyörűen lobog a tűz. Ahol a társaság is besegíthet, ha akar, és nem kell várni a friss húsra vagy a köretre, mert minden egyszerre készül.

Szabadabban a szabadban

Talán így lehetne a legtömörebben összefoglalni, hogy mit is nyújt a Garden Spirit többfunkciós kerti sütőrendszer. Egy olyan készülékről van szó ugyanis, amely teljesen egyedülálló a magyar piacon, de még a környező országokban is. A Garden Spirit szabadságot, kényelmet és harmóniát nyújt a használóinak, és az élvezőinek egyaránt. Ötvözi a régi hagyományt és a modern kényelmet, a praktikumot és a divatot, az egyszerűséget és a multifunkciót.

A Garden Spirit fával fűtött kemencékkel adja a hőt. Tetején különböző méretekben állítható főzőfelület van kialakítva hozzá, így a hagyományos lábostól a wokig, bográcsig bármi elfér rajta. A két kályhából álló rendszer összeköthető egy ráccsal, ami megnöveli a rakodó felületet. A készülékben megtalálható a grillrács, és amíg a húsok pirulnak, a sütőkben sülhet a krumpli, a házi kenyér vagy a sütemény. Mindezt egyszerre, egy időben, így nem kell aggódni, hogy kevés ételt tudunk elkészíteni, ha nagyobb társaság gyűlik össze.  Nem elhanyagolható szempont, hogy a házigazda sincs egész idő alatt a sütőhöz száműzve, foglalkozhat vendégeivel, vagy éppen bevonhatja őket a kinti főzés hangulatos munkájába, ráadásul attól sem kell tartani, hogy a sok ember egymást akadályozza majd. A Garden Spirit meglehetősen nagy méretű, így egyszerre oda lehet férni a különböző részekhez. A fatüzeléses kályhák pedig hozzák azt a hangulatot, amit egy kandalló nyújt a parázzsal, a ropogó, pattogó fa illatával. Nagy tűzterei olyan meleget adnak, amelyek révén időben is kitolódhat a kerti főzés szezonja. A Garden Spirit tehát nevéhez méltón a „Kert Lelke”.

Érdemes végiggondolni!

Jogos a kérdés, hogy „Na, de mégis mennyi?” A Garden Spirit nem az olcsó grillsütők kategóriájába tartozik, de annyira egyedi, átgondolt, praktikus és szép, hogy érdemes hosszú távon figyelembe venni azt a sok időt és munkát, amit megspórol, a kerti partik feledhetetlen örömét, az elismerő szavakat.

A Garden Spirit mindenképpen jó vételnek számít, ha hajlandóak vagyunk egy komolyabb grilleszközbe beruházni. Érdemes viszont arra is gondolni, hogy önálló kéményéből a füstöt merre tudjuk elvezetni, továbbá a fém test és tartozékok fedett helyet igényelnek. Az épített kemencékkel és sütőkkel ellentétben a Garden Spirit azonban a kerekein mozgatható, mobilis eszköz, így akár könnyen áthelyezhető.

Bővebb információ és megrendelés: www.gardenspirit.hu

További cikkek hasonló témában

Óriási egészségügyi kockázatot jelenthet
Több száz ember ivóvizét is elszennyezheti egy...
Szabadtéri fa padlóburkoló

Miben más ez a termék? A többi padlóburkolattól eltérően a HORTUS...

A gyógynövények termesztése újra fénykorát éli!
Vannak olyan gyógynövények melyek rendszeresen...
Berobbant a tavasz a Biokertekbe

A hosszú telet követő várakozás most átcsapott kemény munkába...

Hozzászólások