Jelenlegi hely

Grillezés másképpen- gyors, ízletes, egészséges!

Grillezés másképpen- gyors, ízletes, egészséges!
A grillezésről és a grillen készült húsételekről eddig sokunknak zsíros és olajos lakomák jutottak eszébe – eddig. Mostantól gondoljunk nyugodtan ízletes és egészséges ételekre, melyek akár hozzáadott zsír vagy olaj nélkül, egyszerűen elkészíthetőek a Plancha Mania sütőlapon.

Magyarországon kizárólag a Profigrill áruházban kapható, ez a speciális öntött vas grillkészülék: a Plancha Mania. Kezdetekben a Spanyolok a Plancha szó mögött egy parázsra helyezett egyszerű vaslapot értettek, amin egyszerre sült zöldség és hús, főleg nagy létszámú eseményeken. Napjainkra ez az ételkészítési forma lényegét megőrizve újult meg.

A Plancha Mania készülékek nagy teljesítményű gázégőkkel hevítik a kívánt hőmérsékletre a 7cm vastagságú, 3 speciális réteggel bevont zománcozott sütőlapot. Ennek az egy darabban kiöntött sütőlapnak köszönhetően emelkedik ki a Plancha Mania a többi grill készülék és sütőlap közül – nem is véletlen, hogy a Francia gyártó 10 év garanciát vállal a sütőlapra. Természetesen emellett még számos olyan előnye van, melyek különlegessé teszik:

- Nagyteljesítményű gázégők (3000W/égő)
- Az égők égésbiztosítóval vannak felszerelve, melyek a láng véletlen kialvása esetén (például szélfuvallat) azonnal lezárják a gázbetáplálást.
- Öntöttvas sütőlap, 3 rétegű fényes zománccal: kiváló hő eloszlás a teljes felületen, páratlanul ellenálló a termikus behatásoknak és a karcolásoknak, az élelmiszer nem ragad rá, a zománcozott felület nem veszi be a szagokat (egymást követően süthetünk rajta tengeri halakat, húsokat, zöldségeket), könnyű és gyors tisztítás és karbantartás.
- A sütőlap magas szegéllyel rendelkezik, mely segítségével elkerülhető a zsír kifröcskölődése, az ételek véletlen leesése.
- A készülékek égői elektronikus gyújtásúak, a gyújtó által keltett szikrák az égők gyors, azonnali begyújtását teszik lehetővé.
- A PLANCHA váza tengeri használatra is megfelelő minőségű rozsdamentes acélból készül mely a terméket külső téri használat során nagyon ellenállóvá teszi.

Működése:

Senki nem szereti a bonyolult gázos grillkészülékeket, aminek az összeszerelése és  beüzemelése is már sok időt vesz el.

A Profigrill áruházban a termék mellé mindent adnak aki szükséges a készülék használatához, kivivé a gázpalackot, arról saját magunknak kell gondoskodni. A Plancha Maniat nem kell összeszerelni, a dobozból kicsomagolva, azonnal használatra kész.

A Plancha Maniát, nagyon egyszerű bekapcsolni, pontosan úgy kell begyújtani, mint a hagyományos háztartási tűzhelyeket. Néhány perc alatt a sütőlap felmelegszik 340 – 350 C°-ra. A Plancha jellegzetessége, hogy az étel kívülről karamellizálódik (kérget kap) és ez a karamellizálódott kéreg benntartja az ételben a  nedveket, aromákat, aminek következtében az elkészült ételek megtartják természetes ízüket, zamatukat. A sütőlap lejtése állítható, ennek köszönhetően a kisült zsír és lé a sütőlap felső részéről könnyen belefolyik az erre a célra kialakított zsírfogóba. Több égővel a hőmérséklet tökéletesen szabályozható: az egyik maximális teljesítményen a gyors sütéshez, míg a másik csökkentett teljesítménnyel az ételek hőn tartásához.

Miért érdemes a Plancha Mania-t használni?

Nincs közvetlen kontaktus az étel és a láng között, következésképpen nem éghet oda az étel helyenként. Nincs hozzáadott zsír, olaj: bizonyos ételek elkészítéséhez (tengeri rák, halfilé...stb.), egy pác elegendő és már kerülhetnek is a Planchára. Az ételek soha nem sülnek más ételek levében vagy azokból kifolyt, odaégett zsírban, mert a dönthető sütőlap egy elvezető csatornán gyűjti össze és vezeti el a sütés során keletkező folyadékokat, zsírokat. Egymás után elkészítheti az ételeket a Planchán anélkül, hogy keverné az aromákat: a zománc sosem szívja magába az illatokat.

                   

Háziasszonyok figyelem!

Nagyon könnyű karbantartás és tisztítás: a még enyhén meleg sütőlapot egy kis vízzel és spatulával lemossuk, lekaparjuk. Amikor a sütőlap kihűlt egy mosogatószeres vízbe mártott szivaccsal, vagy kifejezetten a sütőlaphoz kifejlesztett természetes alapanyagokból álló tisztítószerrel (Plancha Cleaner) tökéletesen tisztára töröljük.

Írta: Decker Ádám

Megvásárolható:www.planchagrill.hu

További cikkek hasonló témában

Több gyümölcsöt a szépségért, egészségért

A gyümölcs nagyon fontos és nélkülözhetetlen az egészségünk...

Erkélye oázis lehet!

Az erkély beüvegezése többféle előnyt is kínál. Nézzük sorra, hogy...

Természetessel a természetért

Az utóbbi években a házépítéseknél egyre fontosabbá vált, hogy az...

A tavasz hírnökei
Hagymás virágok és évelő növények bukkannak fel...

Hozzászólások