Jelenlegi hely

Gerendavázas kerti medence

Gerendavázas kerti medence

Kerti medencére sokan vágyunk a nyári hónapok alatt, de a kivitelezés költségei és  kertünk felforgatása miatt könnyen ellenállunk a csábító vágynak.

 
Kerti medencére sokan vágyunk a nyári hónapok alatt, de a kivitelezés költségei és  kertünk felforgatása miatt könnyen ellenállunk a csábító vágynak.

Van azonban olyan medenceépítési  lehetőség is, amely a felfújható műanyag  medencék világán messze túlmutat, kertünkbe a természetes gerendavázával jobban belesimul és még a pénztárcánkat sem terheli meg annyira, mintha betonvázas süllyesztett medencét építenénk.

Ez a medencetípus  a talaj felszíne fölött épül, akár egy gerendaház.
 http://e-kert.hu/hu/katalogus/medencek.html

                   
A szakszerűen tömörített teherhordó felületre a medence 1 nap alatt felépíthető, köszönhetően az előre gyártott elemeknek.

A gerendaváz nemcsak díszítő funkcióval bír, hanem egyben a teherhordó szerkezet is. A gerendaváz elemei 45mm vastag, impregnált – nagy nyomáson telített – faanyagból épülnek, melynek belsejébe egy előre gyártott medence fólia kerül.

Medence fal magassága: 120 cm

A  Weka gerendavázas kerti medence falai tetszőleges színre lefesthetők Remmers kültéri padlóolajjal. A medence szerkezete könnyen összeépíthető meglévő terasszal vagy fa napozó teraszokkal bővíthető, környezete kültéri padlóburkolatokkal csinosítható: http://e-kert.hu/hu/katalogus/kulteri-padlo-fa-terasz.html

Ugyan mi lehetne medencénk számára természetesebb anyagválasztás egy  zöld kertbe, mint egy természetes anyagból, fából épült  medence test.

Tekintettel arra, hogy a medence a talaj felszíne fölé épül, könnyen megépíthető magas talajvízzel rendelkező területeken is.

További komoly előnye, hogy kisgyermekes családoknál a térből kiemelt medencetest megakadályozza, hogy a gyerekek beleessenek a medencébe.

Az ilyen típusú kerti medencék víztisztása homokszűrő (makro szűrő) berendezéssel történik, amelyet  további víztisztaságot elősegítő eszközzel, UV-C  környezetbarát tisztítási technológiával is ki lehet egészíteni.

 
  napozóteraszokkal körbe építhető medencetest

Az utóbbi - UV-C  - víztisztítás segítségével a szükséges klór mennyisége akár 60-80%-kal is mérsékelhető !

További cikkek hasonló témában

Kerti szökőkutat magunknak

Sokunknak álma, hogy kertünk ékessége egy szökőkút legyen....

Lépcsőzetes felépítés

Ha kevés a hely, akkor az is megoldást jelenthet, ha lépcsőzetesen...

Nem fejlődnek a növényei?

Ha kertünkben nem fejlődnek szépen a növények, nem hoznak elég...

Állatok találkozója a kertben

Az éj leple alatt különös lények gyűlnek össze a kertben. Az...

Hozzászólások